Loading color scheme

De groene lijn

Vrijdag 17 september 2021 - Na een hele lange pauze was het dan zover: de eerste competitiewedstrijd van Dames 3. Spannend wel. Geen idee eigenlijk wat we ervan konden verwachten. In de trainingen zijn de lijnen weer uitgezet, maar eigenlijk zijn we nog maar net begonnen. 

We gaan op pad met acht spelers en onze vertrouwde coach Marianne. De eerste wedstrijd speelt zich af in Hooglanderveen tegen Switch Dames 5. Een zaal met een houten vloer en heel heel veel lijnen. Allerlei kleuren, maar geen gele, wel een groene. Even wennen.

En daar gaan we dan. Marianne bewandelt de weg van de basis: rustige pass, bal lekker hoog, 3x spelen en lekker slaan. Het werkt. Er zit rust in het spel, maar we kunnen het niet verzilveren. De harde opslag van de dames aan de overkant raakt regelmatig de vloer op onze helft. We verliezen de eerste set met 25-14.

De tweede set gaat het beter. Marianne wijst op de gaten aan de overkant en stimuleert het balletje net over het block. We blijven goed bij en het wordt super spannend. Uitslag: 26-24. Helaas, maar een stijgende lijn is zichtbaar.

Op naar set 3. Voortvarend gaan we aan de slag. De dieseltjes draaien inmiddels, de jarenlange ervaring overtroeft de jeugd aan de andere kant van het net: we winnen met 16-25! En dat vooral door rust en 3x spelen, waarbij een harde aanval of een slim geplaatst balletje tot chaos leidt aan de overkant.

We gaan door en hopen nu al op een 5e set, ondanks dat de klok al richting einde dag gaat. En het lukt! De vierde set eindigt in 17-25, de vijfde set is een feit. Spannend zo blijkt. De spanning maakt dat we weer rommeliger spelen, allemaal voor de bal willen gaan (wat op zich lovenswaardig is) en de rust wat verder te zoeken is. Toch kunnen we ons herpakken en zijn we blijkbaar net iets minder moe dan de tegenstanders.  De set eindigt in 12-15. En daarmee trekken we de vijfde set én daarmee de wedstrijd, over de lijn. De groene lijn wel te verstaan, op de vloer en naar boven.

Heleen

Komende activiteiten
  

:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!