Loading color scheme

Welkom op de site
van VC Houten

Volleyballen en ontspannen

VC Houten is een vereniging van circa 90 leden, waar naast de sport ook gezelligheid belangrijk is.

De teams
van VC Houten

Competitie en recreanten

Onze dames en heren spelen in 5 competitieteams en 3 recreantenteams. We trainen allemaal op dezelfde avond: op maandag.

Samen draaien
we VC Houten

Wat doen we nog meer?

Met elkaar vervullen we alle taken binnen de vereniging die nodig zijn om VC Houten mogelijk te maken. Bijvoorbeeld in bestuur of commissie. Iedereen doet iets, minimaal tellen bij een thuiswedstrijden.

Neem een kijkje bij de teams. We spelen competitie met vijf teams, hebben drie recreantenteams, en bieden ook mogelijkheden om op een prettige manier kennis te maken met onze vereniging.

COMPETITIE-TEAMS

Onze drie dames- en twee heren-competitieteams spelen in verschillende klassen, van de eerste tot de vierde.

RECREANTEN-TEAMS

In de recreantencompetitie spelen op dit moment drie teams: een damesteam en twee mix-teams.

KOM MET ONS KENNISMAKEN!

Heb je volleybalervaring en zin om met ons mee te doen? Kom langs en train een paar keer mee, om sfeer te proeven en te bekijken in welk team je mee zou kunnen spelen.

Samen trainen

We trainen met de hele vereniging op dezelfde avond: de maandag. Er is plaats voor 2x 3 trainingsgroepen. Vroeg en laat trainen wisselen we per seizoen zoveel mogelijk af.

Train de trainer

We doen alles zoveel mogelijk zelf, ook het verzorgen van de trainingen. Leden die trainer willen worden, kunnen bij de NEVOBO een trainersopleiding volgen. En aanspraak maken op een trainersvergoeding.

Lage contributie

We hoeven geen winst te maken. Onze contributie is afgestemd op onze kosten. Daar kijken we jaarlijks naar en als het nodig is passen we het aan. Omhoog of omlaag.

Goede balans

We gaan voor goede prestaties, maar niet ten koste van alles. We streven naar een goed niveau volleybal waarin elk teamlid zijn of haar inbreng heeft. Daarom besteden we veel aandacht aan de team-indeling.

Een wedstrijdverslag schrijven is niet voor iedereen een hobby... maar toch is een paar woorden over een wedstrijd leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die geen acte de presence heeft gegeven.

Maak eens een verslag!

Soms zijn er van die momenten...

Soms zijn er van die momenten...

dat je erin durft te geloven
dat je vol verwachting naar een wedstrijd rijdt
dat het de vorige wedstrijden ging zoals je bedoelde
dat je voor één van de eerste keren dit seizoen met het voltallige team speelt
dat je zelfs bij een uit-wedstrijd publiek mee hebt…  

Soms zijn er van die momenten… 

dat het in de eerste set lukt
dat je de nummer 3 laat schrikken
dat we doen wat we moeten doen
dat je de set wint met 21-25 
dat de coach weinig aan te merken heeft..  

Lees verder

“SV-Corona-Houten” naar Schoonhoven

Vol goede moed reden we dit keer naar Schoonhoven, de plaats waar Marleen is opgegroeid en haar familie nog steeds woont. Op de vraag waar ze nu zijn als supporter, antwoord ze: “oh nee hoor, dat vind ik veel te spannend als ze komen kijken”... Haha 😆.
De zaal in Schoonhoven is nog in dezelfde staat als in Marleen’s jeugd, een ouderwetse houten vloer en redelijk laag plafond.

De tegenstander zag er in vergelijking met ons team iets jonger uit ... ;-) maar ach, het gaat uiteindelijk toch om de vlieguren en die hebben we ruimschoots in huis!
In verband met de kans op besmettingsgevaar voor het inmiddels “overbekende” Corona-virus, mochten we elkaar eigenlijk geen handen schudden of high fives geven, op advies van Nevobo.

Lees verder

DOE JE MET ONS MEE?

Heb je volleybalervaring en wil je (weer) actief sporten? Kom dan bij ons kijken!