Loading color scheme

Meedoen is belangrijker dan winnen

8 december 2018 - Dames 2, zaterdag 12.30 uur in Woerden. De gemiddelde leeftijd van onze tegenstander is zo’n 40 jaar lager dan de leeftijd van onze oudste spelers. Of zoals Mirjam het omschrijft "het hadden onze (klein)dochters kunnen zijn". Maar wat maakt het uit... Wij nemen de spirit en het enthousiasme van de leuke maandagavondtrainingen met ons mee. 

En dus spelen we een ontzettend leuke en goede wedstrijd. Marijke mixt het handjevol spelers dat we hebben enigszins door elkaar, zodat Bianca op buiten belandt, Karin als libero en Gerdien op mid. We hebben er zin in en gaan voor elke bal.

Lees verder

Heren 2 nog steeds op kop

8 december 2018 - Ook al hebben we intussen 3 keer verloren, toch staan we in onze poule nog steeds bovenaan. Met dank aan de twee wedstrijden meer die we ten opzichte van VV Utrecht hebben gespeeld. Eigenlijk zijn er 2 andere teams die we als echte concurrenten voor de titel moeten beschouwen. Dat is dus VV Utrecht waar we 2 keer met 3-1 van hebben verloren en Boni waar we 1 keer met 3-1 van hebben verloren, maar toen waren we niet in echt goede doen. Dit keer was Irene uit Bilthoven de tegenstander. Dit team staan onderaan in de poule van 8.

Zaak is het dan om vooral zelf de focus te houden op het eigen spel en niet mee te gaan in het niveau van de tegenstander.

Lees verder

Eerst koffie...

8 december 2018 - We spelen op pupillentijd: op zaterdag om 11 uur 's morgens in Culemborg. Waar de zaterdag anders wordt gevuld met uitslapen, koffie drinken, boodschappen doen, kinderen naar clubjes brengen of uitgebreid de krant lezen, staan de dames van Dames 3 om kwart voor 10 bij de Molenwiek op elkaar te wachten. Bijna iedereen is op tijd, op de ene verslaper en de andere tegen-de-wind-in-fietser na.

Doel vandaag is een setje pakken tegen de nummer 1. We zijn met z'n zevenen, volle bak dus ;). We zijn redelijk op tijd. We vinden in ieder geval dat een kopje koffie nog moet kunnen, dan maar 5 minuten korter inspelen. En dat vindt de plaatselijke kantine ook, gezien de kopjes waarin de koffie (en overigens ook de thee) wordt geserveerd.

Lees verder

Omgaan met schaarste

30 november 2018 - In deze tijd van reclame, cadeautjes, luxe lekkernijen en andere overdaad kampt Dames 3 juist met tekorten. Hoe gaat Dames 3 om met het onvermijdelijke beroep op flexibiliteit? In dit verslag een kijkje achter de schermen van het team.

De cursus 'omgaan met teleurstellingen' begon al vrij vroeg in het seizoen, toen Marleen uit blessureleed verstek moest laten gaan. Inmiddels is ze onder behandeling van een aan het team gerelateerd familielid en ziet het ernaar uit dat ze vanaf het nieuwe jaar weer wedstrijden kan spelen. Fijn! Om Karin niet in haar eentje op het midden te laten draven, schoolt Wilma zich dapper om van buiten naar midden. Tot algemene tevredenheid, al ziet ze zichzelf toch liever op buiten. Wellicht nam ze daarom Hanneke mee naar de training? Inmiddels traint Hanneke enthousiast mee en heeft Dames 3 in haar een fanatieke en lange middenspeelster gevonden! En daarmee komt het aantal speelsters weer op acceptabel niveau en kan er ook eens eentje ziek zijn of naar het theater gaan.

Lees verder
Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!