Loading color scheme

Welkom op de site
van VC Houten

Volleyballen en ontspannen

VC Houten is een vereniging van circa 90 leden, waar naast de sport ook gezelligheid belangrijk is.

De teams
van VC Houten

Competitie en recreanten

Onze dames en heren spelen in 5 competitieteams en 3 recreantenteams. We trainen allemaal op dezelfde avond: op maandag.

Samen draaien
we VC Houten

Wat doen we nog meer?

Met elkaar vervullen we alle taken binnen de vereniging die nodig zijn om VC Houten mogelijk te maken. Bijvoorbeeld in bestuur of commissie. Iedereen doet iets, minimaal tellen bij een thuiswedstrijden.

Neem een kijkje bij de teams. We spelen competitie met vijf teams, hebben drie recreantenteams, en bieden ook mogelijkheden om op een prettige manier kennis te maken met onze vereniging.

COMPETITIE-TEAMS

Onze drie dames- en twee heren-competitieteams spelen in verschillende klassen, van de tweede tot de vierde.
We zijn op zoek naar dames!

RECREANTEN-TEAMS

In de recreantencompetitie spelen op dit moment drie teams: een damesteam en twee mix-teams.

KOM MET ONS KENNISMAKEN!

Heb je volleybalervaring en zin om met ons mee te doen? Kom langs en train een paar keer mee, om sfeer te proeven en te bekijken in welk team je mee zou kunnen spelen.

Samen trainen

We trainen met de hele vereniging op dezelfde avond: de maandag. Er is plaats voor 2x 3 trainingsgroepen. Vroeg en laat trainen wisselen we per seizoen zoveel mogelijk af.

Train de trainer

We doen alles zoveel mogelijk zelf, ook het verzorgen van de trainingen. Leden die trainer willen worden, kunnen bij de NEVOBO een trainersopleiding volgen. En aanspraak maken op een trainersvergoeding.

Lage contributie

We hoeven geen winst te maken. Onze contributie is afgestemd op onze kosten. Daar kijken we jaarlijks naar en als het nodig is passen we het aan. Omhoog of omlaag.

Goede balans

We gaan voor goede prestaties, maar niet ten koste van alles. We streven naar een goed niveau volleybal waarin elk teamlid zijn of haar inbreng heeft. Daarom besteden we veel aandacht aan de team-indeling.

Een wedstrijdverslag schrijven is niet voor iedereen een hobby... maar toch is een paar woorden over een wedstrijd leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die geen acte de presence heeft gegeven.

Maak eens een verslag!

De avond was lang

Vrijdagavond 7 februari 2020 - Na de klinkende overwinning in de vorige competitiewedstrijd (4-0 winst tegen Werkhoven) hebben we er weer zin in. Ondanks het grote aantal kwakkelaars -met kinkhoest, gekneusde duim, geopereerde duim, ingeschoten bil, of nog licht revaliderend- staan we met tien spelers en coach Marianne aan de start te trappelen. En behoorlijk lang te trappelen, want Dames 2 maakt er in de wedstrijd vóór ons een spannende strijd van. Een vijfsetter met veel setpunten. Als je graag wilt starten met je eigen wedstrijd, duurt dat heel lang :)

Tegenstander vandaag is Boni D7, de huidige nummer 1. Wij staan op ongeveer de 8e plaats en bij de vorige ontmoeting werd het 4-0 voor hen. We kunnen dus rustig zonder druk spelen, we hebben niets te verliezen.

Lees verder

In sneltreinvaart

Op woensdag 22 januari vertrokken we zonder onze vaste coach Marijke naar Moordrecht. Het was wel even wennen om midden in de week een wedstrijd te spelen maar we zouden er met z’n allen wat moois van gaan maken! We hadden helaas een valse start, doordat Marleen geblesseerd raakte tijdens het inspelen. Helaas kon ze daardoor de hele wedstrijd niet meer mee doen. Dat was wel even een tegenvaller! Maar we hadden gelukkig Karin, die ons als team erdoor heen coachte.

De eerste set moesten we even op inkomen. We merkten dat we het tempo omhoog moesten brengen en voor elke bal moesten gaan. De tegenstander had regelmatig een lucky-bal waardoor we net niet sterk genoeg waren. Helaas verloren we deze set met 25-16. 

Lees verder

DOE JE MET ONS MEE?

Heb je volleybalervaring en wil je (weer) actief sporten? Kom dan bij ons kijken!