Loading color scheme

Welkom op de site
van VC Houten

Volleyballen en ontspannen

VC Houten is een vereniging van circa 90 leden, waar naast de sport ook gezelligheid belangrijk is.

De teams
van VC Houten

Competitie en recreanten

Onze dames en heren spelen in 5 competitieteams en 3 recreantenteams. We trainen allemaal op dezelfde avond: op maandag.

Samen draaien
we VC Houten

Wat doen we nog meer?

Met elkaar vervullen we alle taken binnen de vereniging die nodig zijn om VC Houten mogelijk te maken. Bijvoorbeeld in bestuur of commissie. Iedereen doet iets, minimaal tellen bij een thuiswedstrijden.

Neem een kijkje bij de teams. We spelen competitie met vijf teams, hebben drie recreantenteams, en bieden ook mogelijkheden om op een prettige manier kennis te maken met onze vereniging.

COMPETITIE-TEAMS

Onze drie dames- en twee heren-competitieteams spelen in verschillende klassen, van de tweede tot de vierde.
We zijn op zoek naar dames!

RECREANTEN-TEAMS

In de recreantencompetitie spelen op dit moment drie teams: een damesteam en twee mix-teams.

KOM MET ONS KENNISMAKEN!

Heb je volleybalervaring en zin om met ons mee te doen? Kom langs en train een paar keer mee, om sfeer te proeven en te bekijken in welk team je mee zou kunnen spelen.

Samen trainen

We trainen met de hele vereniging op dezelfde avond: de maandag. Er is plaats voor 2x 3 trainingsgroepen. Vroeg en laat trainen wisselen we per seizoen zoveel mogelijk af.

Train de trainer

We doen alles zoveel mogelijk zelf, ook het verzorgen van de trainingen. Leden die trainer willen worden, kunnen bij de NEVOBO een trainersopleiding volgen. En aanspraak maken op een trainersvergoeding.

Lage contributie

We hoeven geen winst te maken. Onze contributie is afgestemd op onze kosten. Daar kijken we jaarlijks naar en als het nodig is passen we het aan. Omhoog of omlaag.

Goede balans

We gaan voor goede prestaties, maar niet ten koste van alles. We streven naar een goed niveau volleybal waarin elk teamlid zijn of haar inbreng heeft. Daarom besteden we veel aandacht aan de team-indeling.

Een wedstrijdverslag schrijven is niet voor iedereen een hobby... maar toch is een paar woorden over een wedstrijd leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die geen acte de presence heeft gegeven.

Maak eens een verslag!

Uit de as herrezen?

Zaterdagmorgen 11 januari vertrokken we om 8.15 uur uit Houten naar IJsselstein voor het derde toernooi van dit seizoen. Na het overleven van de autorit met de elektrische Jaguar van Leo dronken we eerst koffie. Op Saskia na konden we allemaal meestrijden vandaag. Het spel en de resultaten in 2019 waren niet best. In 2019 zijn we gestart met een hele nieuwe team-samenstelling. Dat vraagt gewenningstijd. Gelukkig zijn we gezegend met Karin als trainster. Ook hebben we eind 2019 als team samen om de tafel gezeten. Zouden we in het nieuwe jaar uit de as kunnen herrijzen?

Lees verder

Laatste thuiswedstrijd in 2019 van D2

13 december 2019 - Status: We staan netjes in het linker rijtje (nr. 5). Na de flitsende seizoenstart, waarbij dankbaar gebruik is gemaakt van invalsters, hapert het ietse pietsie, maar dat mag de pret niet drukken. Door de beperkte beschikbaarheid van fitte speelsters, komt een ieder aan veel spelen toe. Na drie verlieswedstrijden, waarvan de laatste 2 met 4-0 (goed excuus: eentje was tegen de nr.1 Cratos) werd het tijd om weer aan de goede kant van de score te komen staan.

Tegen de nr.10 ZVH moest dat gaan lukken met onze Midden’s: Hanneke, Mirjam, Wilma + Buiten’s: Nienke, Marleen + Spelverdeelster/Diagonaal: Mirjam, Karen. Voor de passing en rust (niet verbaal) in het veld ging Karin (terugkomend van haar operatie eind september) voor het eerst dit seizoen 2 sets als libero spelen. 

Lees verder

DOE JE MET ONS MEE?

Heb je volleybalervaring en wil je (weer) actief sporten? Kom dan bij ons kijken!