Loading color scheme

Welkom op de site
van VC Houten

Volleyballen en ontspannen

VC Houten is een vereniging van circa 90 leden, waar naast de sport ook gezelligheid belangrijk is.

De teams
van VC Houten

Competitie en recreanten

Onze dames en heren spelen in 6 competitieteams en 3 recreantenteams. We trainen allemaal op dezelfde avond: op maandag.

Sportief en gezellig
bij VC Houten

Wat doen we nog meer?

Voor wie wil organiseren we ook andere activiteiten. Denk aan beachen in de zomer en toernooien op speciale momenten. En met elkaar vervullen we alle vrijwilligerstaken binnen de vereniging.

Neem een kijkje bij de teams. We spelen competitie met 6 teams, hebben 3 recreantenteams, en bieden ook mogelijkheden om op een prettige manier kennis te maken met onze vereniging.

COMPETITIE-TEAMS

Onze 6 competitieteams spelen in verschillende klassen. Het eerste damesteam speelt tweede klasse. Het eerste herenteam is in 2018 gepromoveerd en gaat ook naar de tweede klasse.

RECREANTEN-TEAMS

In de recreantencompetitie spelen op dit moment drie teams: een damesteam, een herenteam en een mix-team.

KOM MET ONS KENNISMAKEN!

Heb je volleybalervaring en zin om met ons mee te doen? Kom langs en train een paar keer mee, om sfeer te proeven en te bekijken in welk team je mee zou kunnen spelen.

Samen trainen

We trainen met de hele vereniging op dezelfde avond: de maandag. Er is plaats voor 2x 3 trainingsgroepen. Vroeg en laat trainen wisselen we per seizoen zoveel mogelijk af.

Train de trainer

We doen alles zoveel mogelijk zelf, ook het verzorgen van de trainingen. Leden die trainer willen worden, kunnen bij de NEVOBO een trainersopleiding volgen. En aanspraak maken op een trainersvergoeding.

Lage contributie

We hoeven geen winst te maken. Onze contributie is afgestemd op onze kosten. Daar kijken we jaarlijks naar en als het nodig is passen we het aan. Omhoog of omlaag.

Goede balans

We gaan voor goede prestaties, maar niet ten koste van alles. We streven naar een goed niveau volleybal waarin elk teamlid zijn of haar inbreng heeft. Daarom besteden we veel aandacht aan de team-indeling.

Een wedstrijdverslag schrijven is niet voor iedereen een hobby... maar toch is een paar woorden over een wedstrijd leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die geen acte de presence heeft gegeven.

Maak eens een verslag!

Met 4 punten terug naar Houten

Op vrijdag 16 november ging Dames 2 op weg naar Utrecht voor een potje tegen UVV/Sphynx D3. Ondanks alle blessures waren we met 8 vrouw sterk en natuurlijk onze coach Marijke. Dames 3 was ook van de partij dus VC houten was goed vertegenwoordigd in de Utrechtse sporthal. Het duurde even voordat we konden beginnen want Linda was illegaal aanwezig, maar nadat dit opgelost was begonnen we met de eerste set.

Nou en ik weet niet wat er met de tegenstander was, (en vrijdagavond half 10, is natuurlijk ook best pittig) maar er kwam vrij weinig terug. De knoertharde ballen van Gerdien zagen we 1 voor 1 op de grond vallen en we kregen het zelfs een beetje koud in het veld. Als dit de voorbode was voor de rest van de wedstrijd dan was het zo gepiept. Helaas het liep toch anders.... 

Lees verder

Toch nog een verslag

3 november 2018 - D4 is naar Utrecht geweest. We mochten in de Galgenwaard tegen VV Utrecht D14. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar er zijn echt teamgenoten die niet weten (nee, wisten!!) wat de Galgenwaard is. Hoe dan ook, na veel heen en weer geapp over of we nou gingen fietsen of niet (sorry coaches, vrouwen hè) zijn we uiteindelijk deels op de fiets en deels met de auto gegaan.

Het was een hele puzzel, want we waren en niet compleet, en niet allemaal fit, en niet allemaal in staat om tot het einde te blijven. Hoe dan ook, vol goede moed stapten wij op tijd omgekleed de zaal in. Nadat we een tijdje vol bewondering naar de jeugdige dames op “ons” veld keken, drong het tot ons door dat dit pas de 3e set was, terwijl onze tijd al bijna ging beginnen. Oeps, we hadden geen uitloop ingecalculeerd, dat past echt niet!!

Gelukkig konden we inspelen op een ander veld, maar het moest bij de jeugd geen 5-setter worden want dan moesten we het echt met zijn 4en of zo af gaan maken. Of zelf glansrijk en heel snel met 4-0 winnen, dat was ook nog een optie. 😊

Lees verder

DOE JE MET ONS MEE?

Heb je volleybalervaring en wil je (weer) actief sporten? Kom dan bij ons kijken!