Loading color scheme

Welkom op de site
van VC Houten

Volleyballen en ontspannen

VC Houten is een vereniging van circa 90 leden, waar naast de sport ook gezelligheid belangrijk is.

De teams
van VC Houten

Competitie en recreanten

Onze dames en heren spelen in 6 competitieteams en 3 recreantenteams. We trainen allemaal op dezelfde avond: op maandag.

Sportief en gezellig
bij VC Houten

Wat doen we nog meer?

Voor wie wil organiseren we ook andere activiteiten. Denk aan beachen in de zomer en toernooien op speciale momenten. En met elkaar vervullen we alle vrijwilligerstaken binnen de vereniging.

Neem een kijkje bij de teams. We spelen competitie met 6 teams, hebben 3 recreantenteams, en bieden ook mogelijkheden om op een prettige manier kennis te maken met onze vereniging.

COMPETITIE-TEAMS

Onze 6 competitieteams spelen in verschillende klassen. Het eerste damesteam speelt tweede klasse. Het eerste herenteam is in 2018 gepromoveerd en gaat ook naar de tweede klasse.

RECREANTEN-TEAMS

In de recreantencompetitie spelen op dit moment drie teams: een damesteam, een herenteam en een mix-team.

KOM MET ONS KENNISMAKEN!

Heb je volleybalervaring en zin om met ons mee te doen? Kom langs en train een paar keer mee, om sfeer te proeven en te bekijken in welk team je mee zou kunnen spelen.

Samen trainen

We trainen met de hele vereniging op dezelfde avond: de maandag. Er is plaats voor 2x 3 trainingsgroepen. Vroeg en laat trainen wisselen we per seizoen zoveel mogelijk af.

Train de trainer

We doen alles zoveel mogelijk zelf, ook het verzorgen van de trainingen. Leden die trainer willen worden, kunnen bij de NEVOBO een trainersopleiding volgen. En aanspraak maken op een trainersvergoeding.

Lage contributie

We hoeven geen winst te maken. Onze contributie is afgestemd op onze kosten. Daar kijken we jaarlijks naar en als het nodig is passen we het aan. Omhoog of omlaag.

Goede balans

We gaan voor goede prestaties, maar niet ten koste van alles. We streven naar een goed niveau volleybal waarin elk teamlid zijn of haar inbreng heeft. Daarom besteden we veel aandacht aan de team-indeling.

Een wedstrijdverslag schrijven is niet voor iedereen een hobby... maar toch is een paar woorden over een wedstrijd leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die geen acte de presence heeft gegeven.

Maak eens een verslag!

Het spel en de lijnen

16 november 2018 – Een paperclip kun je zien als een lijn, in een mooie vorm gebogen. Dames 3 speelde, net als dames 2, in De Paperclip in Utrecht. Daar krioelt het van de lijnen… een bonte ondergrond voor een wedstrijd waarin we vooral weer de energie willen voelen. De lijn vasthouden van de vorige keer.

Door blessures gekweld knopen we elke keer weer de lijntjes aan elkaar.  Karen van D4 speelt mee, hoera voor ons! En Hanneke is ook al helemaal wedstrijd-klaar. Wilma heeft eerst andere bezigheden, maar komt daarna linea recta naar de paperclip gesneld, zodat ze vanaf set 2 mee kan doen. En Gert Jan is vanavond onze coach in plaats van Marianne.

We starten voortvarend en inderdaad: de energie is er! Gert Jan coacht in de lijn van Marianne: positief en met focus. Het gaat aardig gelijk op. De teamtraining van Gerdien afgelopen maandag heeft effect gehad, waardoor we het gat in het midden behoorlijk verkleinen. De set gaat toch naar de overkant, eigenlijk weer door een harde service van hen die we niet goed kunnen opvangen. Het wordt 25-22.

Lees verder

Houten, Houten, Houten dames 4, HEY!

13 november 2018 - Een uitwedstrijd op dinsdag, dat maak je gelukkig niet iedere week mee. Met de training van de dag ervoor nog fris tussen de oren, gingen we op pad. Na een rondje door alle straatjes van het pittoreske Linschoten by night en uiteindelijk met behulp van een local, kwamen we aan bij de sporthal. Ook het vinden van de kleedkamers bleek een uitdaging, maar via een kroeg en een doolhof aan gangen kwamen we dan toch aan waar we zijn moesten :-)

We waren lekker op tijd, dus we konden nog net een stukje van de korfbaltraining zien. Een compleet andere sport zo op het eerste gezicht, maar na een iets langere studie zag ik toch overeenkomsten in de korte sprintjes en hoge sprongen af en toe. Leuk om even te zien, maar ook blij dat ze op een gegeven moment dan toch gingen opruimen. Met gepaste jaloezie bekeken we hoe simpel het is om zo’n korf in en uit elkaar te halen, dat is bij het opzetten van volleybalnet toch wel hele andere koek ;-)

Lees verder

DOE JE MET ONS MEE?

Heb je volleybalervaring en wil je (weer) actief sporten? Kom dan bij ons kijken!