Loading color scheme

Welkom op de site
van VC Houten

Volleyballen en ontspannen

VC Houten is een vereniging van circa 90 leden, waar naast de sport ook gezelligheid belangrijk is.

De teams
van VC Houten

Competitie en recreanten

Onze dames en heren spelen in 6 competitieteams en 3 recreantenteams. We trainen allemaal op dezelfde avond: op maandag.

Samen draaien
we VC Houten

Wat doen we nog meer?

Met elkaar vervullen we alle taken binnen de vereniging die nodig zijn om VC Houten mogelijk te maken. Bijvoorbeeld in bestuur of commissie. Iedereen doet iets, minimaal tellen bij een thuiswedstrijden.

Neem een kijkje bij de teams. We spelen competitie met 6 teams, hebben 3 recreantenteams, en bieden ook mogelijkheden om op een prettige manier kennis te maken met onze vereniging.

COMPETITIE-TEAMS

Onze 6 competitieteams spelen in verschillende klassen. Het eerste damesteam speelt tweede klasse. Het eerste herenteam is in 2018 gepromoveerd en gaat ook naar de tweede klasse.

RECREANTEN-TEAMS

In de recreantencompetitie spelen op dit moment drie teams: een damesteam, een herenteam en een mix-team.

KOM MET ONS KENNISMAKEN!

Heb je volleybalervaring en zin om met ons mee te doen? Kom langs en train een paar keer mee, om sfeer te proeven en te bekijken in welk team je mee zou kunnen spelen.

Samen trainen

We trainen met de hele vereniging op dezelfde avond: de maandag. Er is plaats voor 2x 3 trainingsgroepen. Vroeg en laat trainen wisselen we per seizoen zoveel mogelijk af.

Train de trainer

We doen alles zoveel mogelijk zelf, ook het verzorgen van de trainingen. Leden die trainer willen worden, kunnen bij de NEVOBO een trainersopleiding volgen. En aanspraak maken op een trainersvergoeding.

Lage contributie

We hoeven geen winst te maken. Onze contributie is afgestemd op onze kosten. Daar kijken we jaarlijks naar en als het nodig is passen we het aan. Omhoog of omlaag.

Goede balans

We gaan voor goede prestaties, maar niet ten koste van alles. We streven naar een goed niveau volleybal waarin elk teamlid zijn of haar inbreng heeft. Daarom besteden we veel aandacht aan de team-indeling.

Een wedstrijdverslag schrijven is niet voor iedereen een hobby... maar toch is een paar woorden over een wedstrijd leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die geen acte de presence heeft gegeven.

Maak eens een verslag!

Bitterballen?

Aan het begin van het seizoen beloofde coach Willem ons dat we bitterballen zouden krijgen bij onze eerst gewonnen wedstrijd. Zou dat er ooit nog van komen?

Vol goede moed reisden we naar Gouda. Google Maps had het even moeilijk om ons ook daadwerkelijk bij de Zebra-hal te krijgen, maar het lukte. We spelen tegen de een-na-laatste uit de poule (wij laatste met alleen verloren wedstrijden). Dit zou toch moeten lukken?

De tegenstander was jong en leek soms wat onzeker. Het blijkt dat ze een nieuw systeem speelden, afijn. Onze service ging goed en we hadden soms wat geluk. Roepen voor de bal blijft een aandachtspunt.
Lees verder

Dames2-woordenboek

het doel zelfst.naamw.
Uitspraak: [dul]

1) iets wat iemand probeert te realiseren

Voorbeeld: Een volleybalteam (VC Houten) dat op 19-01-2019 in Utrecht probeert te winnen van een ander volleybalteam (Limes D5).

de effectiviteit zelfst.naamw. (v.) 
Uitspraak: [ɛfɛktivi'tɛit]

1) mate waarin iets of iemand het doel bereikt.

Voorbeeld: Een volleybalteam (VC Houten) dat op 19-01-2019 in Utrecht tegen een ander volleybalteam (Limes D5) 1:3 wint.

Lees verder

DOE JE MET ONS MEE?

Heb je volleybalervaring en wil je (weer) actief sporten? Kom dan bij ons kijken!