Loading color scheme

Welkom op de site
van VC Houten

Volleyballen en ontspannen

VC Houten is een vereniging van circa 90 leden, waar naast de sport ook gezelligheid belangrijk is.

De teams
van VC Houten

Competitie en recreanten

Onze dames en heren spelen in 6 competitieteams en 3 recreantenteams. We trainen allemaal op dezelfde avond: op maandag.

Sportief en gezellig
bij VC Houten

Wat doen we nog meer?

Voor wie wil organiseren we ook andere activiteiten. Denk aan beachen in de zomer en toernooien op speciale momenten. En met elkaar vervullen we alle vrijwilligerstaken binnen de vereniging.

Neem een kijkje bij de teams. We spelen competitie met 6 teams, hebben 3 recreantenteams, en bieden ook mogelijkheden om op een prettige manier kennis te maken met onze vereniging.

COMPETITIE-TEAMS

Onze 6 competitieteams spelen in verschillende klassen. Het eerste damesteam speelt tweede klasse. Het eerste herenteam is in 2018 gepromoveerd en gaat ook naar de tweede klasse.

RECREANTEN-TEAMS

In de recreantencompetitie spelen op dit moment drie teams: een damesteam, een herenteam en een mix-team.

KOM MET ONS KENNISMAKEN!

Heb je volleybalervaring en zin om met ons mee te doen? Kom langs en train een paar keer mee, om sfeer te proeven en te bekijken in welk team je mee zou kunnen spelen.

Samen trainen

We trainen met de hele vereniging op dezelfde avond: de maandag. Er is plaats voor 2x 3 trainingsgroepen. Vroeg en laat trainen wisselen we per seizoen zoveel mogelijk af.

Train de trainer

We doen alles zoveel mogelijk zelf, ook het verzorgen van de trainingen. Leden die trainer willen worden, kunnen bij de NEVOBO een trainersopleiding volgen. En aanspraak maken op een trainersvergoeding.

Lage contributie

We hoeven geen winst te maken. Onze contributie is afgestemd op onze kosten. Daar kijken we jaarlijks naar en als het nodig is passen we het aan. Omhoog of omlaag.

Goede balans

We gaan voor goede prestaties, maar niet ten koste van alles. We streven naar een goed niveau volleybal waarin elk teamlid zijn of haar inbreng heeft. Daarom besteden we veel aandacht aan de team-indeling.

Een wedstrijdverslag schrijven is niet voor iedereen een hobby... maar toch is een paar woorden over een wedstrijd leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die geen acte de presence heeft gegeven.

Maak eens een verslag!

Een lekkere wedstrijd voor Dames 4!

19 oktober 2018 - De vijfde wedstrijd was voor dames 4 de eerste wedstrijd waarin we creatief posities moesten opvullen. Petra en Veerle waren afwezig en daarnaast hadden Karen en Mandy een dubbel programma door het invallen bij dames 2, nog voor onze eigen wedstrijd. En dat bij de wedstrijd tegen de nummer 2... Maar gelukkig was daar ook het debuut van onze coach Willem, was André voor het eerst assistent-coach én werden we weer bijgestaan door onze harde kern op de tribune (met spandoek)! Al met al genoeg ingrediënten voor een lekkere wedstrijd.

Lees verder

Nederland-Servië... uh... VC Houten D2–Servia

Het was 19 oktober, eindelijk onze 1e thuiswedstrijd! We waren gewoon met z’n 9-en, dat voelde goed! Afgelopen training waren we met z’n 5-en waarbij Linda niet geheel inzetbaar is vanwege de blessure en Karin die een pijnlijke achillespees heeft. We hebben zoveel spelers die momenteel niet kunnen spelen in D2 (Machteld, Helene, José). Bianca in Japan en Mirjam mocht even geen fysieke inspanning en moest daardoor 2 trainingen missen. Probeer dan maar eens een teamtraining te creëren… Alex en Marijke hebben hard gewerkt... met ons! Zo knap hoe jullie dit samen doen, we boffen met jullie als trainers.

Terug naar Nederland –Servië ;-)

Lees verder

DOE JE MET ONS MEE?

Heb je volleybalervaring en wil je (weer) actief sporten? Kom dan bij ons kijken!