Loading color scheme

Er moest gewonnen worden

Vrijdag de 24 moesten wij een wedstrijd tegen Werkhoven DS 2 spelen. Voor ons een belangrijke wedstrijd, want zij stonden 1 plekje boven ons. Eerder dit jaar pakten we 1 set, maar eigenlijk vonden we dat we nu konden winnen.

Helaas kwamen er aan onze kant steeds meer afmeldingen en blessures, en bleven we met 4,5 man over. Niet ideaal als je de wedstrijd van plan bent te winnen. Nog iemand lenen lukte ook niet, verzetten was de enige optie. Dit bleek ook nog niet zo makkelijk, waardoor we tot 3 dagen van te voren niet wisten of we moesten spelen. Dankzij de inspanningen van Veerle lukte het dan toch. Helaas moesten we een van de weinige keren dat we tegen dames 2 trainen hiervoor laten schieten, het werd maandag de 27e. Heleen kon niet mee spelen, die is nog geblesseerd, maar wilde wel mee als coach. Heel fijn!!

We zaten niet ruim in onze spelers, we waren met zijn 7en. Hierdoor moesten zelfs last minute aangeboden VIP-kaarten voor De vrienden van Amstel Live afgeslagen worden... Jullie begrijpen: ER MOEST GEWONNEN WORDEN!!

Na lang inspelen omdat Werkhoven geen haast maakte, konden we aan onze eerste set beginnen. We deden wat we ook bedoelden te doen: passes kwamen goed, Daniëlle spelverdeelde de wedstrijd van haar leven en ook in de aanval maakten we het af. Het lukte ons niet mee te gaan in het rommelige spel van Werkhoven, en de eerste set eindigde in een tevreden 15-25.

De tweede set waren we geneigd meer mee te gaan in het gerommel aan de overkant, en wisten we het tot het laatst spannend te houden. Onze voorsprong werd steeds kleiner, Werkhoven ging efficiënt wisselen en goed serveren.. maar net op tijd maakten we het af, 22-25.

Mooi, nu die 3e set ook pakken, dan zijn we een keer lekker op tijd thuis op maandag en wordt het geen 5 setter. Ook hier begonnen we met een voorsprong, maar ook hier kwam Werkhoven steeds dichterbij… Helaas ging dit even helemaal mis. Een van de aanvalsters van Werkhoven maakte zich klaar voor een mooie aanval, maar lande verkeerd en klapte door haar enkel. Het spel heeft een kwartier stil gelegen, voordat zij afgevoerd kon worden om naar de eerste hulp te gaan. Uiteraard waren we allemaal een beetje uit de wedstrijd, maar het lukte ons op tijd om ons te herpakken en we wonnen ook deze set met 22-25. Yes, de bitterballen zijn binnen!!

Maar nu, om de kaarten van de Vrienden van Amstel goed te maken (en natuurlijk ook omdat het lekker telt in de standen), wilden we die laatste set ook pakken. Gelukkig lukte het ons het goede spel vast te houden en wonnen we ook deze set, met 17-25.

In Werkhoven is op maandagavond geen bitterbal te krijgen, en Eddy`s was dicht dus het vieren van de overwinning houden we te goed. Maar man, wat voelen deze punten lekker!!

Rachel

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!