Loading color scheme

Mooi paars is niet lelijk

2 februari 2019 - We keken onze ogen uit toen we de zaal in Odijk binnen kwamen: de vloer is daar paars. Die kleur hadden we nog niet in de galerij van zaalkleuren. Meteen een foto gemaakt dus.

De vorige wedstrijd tegen het team van vandaag, verloren we thuis met 4-0. Niets te verliezen dus vandaag. Het is de debuutwedstrijd van Irene, en ook Veerle uit D4 doet vandaag mee, zodat  onze coach Marianne –ondanks de afmeldingen van Wilma en Hanneke-  kan variëren met 8 dames. Luxe!

We gaan voortvarend van start en doen de wedstrijd van de vorige keer snel vergeten. We spelen alert en met beide benen stevig op de grond, qua uitgangspositie dan. Dat leidt bij de tegenstanders tot verwarring (“Het gaat heel anders dan de vorige keer”) en bij ons tot de winst: 19-25. Eerste puntje is binnen.

Door naar de tweede set. We maken ons groot, en aangemoedigd door Marianne spelen we met kracht. Het gaat nog sneller dan de eerste set, ook dankzij een goede analyse van de tegenpartij en de daaruit volgende slimme tactische balletjes. We winnen weer, nu met 13-25.

De derde set loopt anders. Er is meer verwarring aan onze kant, en dan boeten we in aan kracht en overtuiging. We komen wel terug van zo’n 5 punten achterstand, maar verliezen de set nipt met twee punten verschil: 25-23.

Dan maar de vierde set binnenhalen, want we voelen dat we kunnen winnen. De vierde set is een gevecht en het gaat heen en weer. Veel geredde ballen, mooie aanvallen met kracht, maar ook gemiste ballen in het middengat en links en rechts op de achterlijn. De dames aan de overkant weten onze zwakke plekken te vinden. Het is een spannende set, die voor ons helaas weer eindigt in een minimaal verlies: 29-27.

Dan moet het maar gebeuren in de vijfde set. Zo gezegd zo gedaan. We starten vanaf het begin goed en worden geholpen door de verschillende services van de overkant die in het net gaan of ver buiten de achterlijn. Marianne wisselt slim heen en weer. Wij halen als eerste de 8 punten. We kunnen de focus vasthouden en kruipen langzaam naar de winst: bij de stand van 10-15 is die een feit!

We kunnen tevreden terug naar Houten. We hebben ons gerevancheerd voor de 0-4 verlies thuis en nemen 3 punten uit deze wedstrijd mee. We zijn blij met Irene als nieuwe speelster. En met Veerle die een prima wedstrijd bij ons is ingevallen. We gaan proberen om de 8eplaats vast te houden tot het eind van het seizoen!

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!