Loading color scheme

Het mix-team op missie

5 januari 2019 - Het mixteam mocht, als eerste team van VC Houten, op zaterdag 5 januari alweer aan de bak. Tussen allen nieuwjaarsborrels door, na twee weken zonder training, stond er een team van 8 man en vrouw sterk klaar om naar IJsselstein te gaan. Het beloofde een zware dag te worden, met wedstrijden tegen de nummers 1, 2, 6 en, oké dat was iets minder zwaar op papier, de nummer 16. De tactiek was: de nummers 1 en 2 zo veel mogelijk dwars zitten en daarbij zo veel mogelijk punten pakken van de nummers 6 en 16. Als nummer 8 op de ranglijst moest dit lukken.

De eerste wedstrijd begon turbulent. Dat had niet zo zeer met het team te maken, als wel met de scheidsrechter. Die had haast. Maar gelukkig kwam er al snel het ritme in bij de mix en konden we onze rust bewaren. De tegenstander was meteen de nummer 1. Met 26/19 en 24/18 werd er meer dan genoeg tegenstand geboden, ondanks dat er niet gewonnen werd.

De tweede wedstrijd was tegen de nummer 6. Doelstelling: winst. Er werd hard gevochten door het team en we stonden in de eerste set heel erg lang ruim voor, maar uiteindelijk kon de set toch niet gewonnen worden en werd het 23-21. Helaas. Maar: er werd goed gespeeld en dit was dan ook de lijn die doorgezet werd. De tweede set werd gewonnen met 22-19. 2 punten binnen!

De derde wedstrijd was tegen de nummer 2. Wederom was de doelstelling: dwarszitten. Zo veel mogelijk punten proberen te scoren, zonder per se te moeten winnen. Dat lukte: de eerste set werd het zelfs 21-21! Weer een punt binnen, en dat tegen de nummer 1! De tweede set ging iets minder, maar werd er nog steeds goed gespeeld. Deze set werd verloren met 23-14.

De vierde en laatste wedstrijd was tegen de nummer 16. Hier moest de coach toch streng zijn: winst werd wel verwacht. De eerste set bleek die opdracht voor zenuwen te zorgen.. met 26-19 werd er toch meer door de tegenstander gescoord dan verwacht.. Maar wel weer 2 punten voor Houten. De laatste set van de dag was alle spanning eraf. Er werd lekker geserveerd, met mooie reeksen, er werd goed aangevallen, goed geblokt en goed verdedigd. De eindstand deze set zorgde ervoor dat de befaamde IJsselsteinse bitterballen verdiend waren: 31-10!

Met 7 punten op zak konden we terug naar Houten; missie geslaagd!

Laura

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!