Loading color scheme

De goede voornemens van Dames 4

11 januari 2019 - Met de start van het nieuwe jaar was daar ook de tweede competitiehelft voor D4. De eerste helft zagen we als ‘opwarmrondje’, maar nu we steeds beter op elkaar ingespeeld zijn en ook steeds meer in het competitieritme komen, vonden we het ook wel eens tijd worden om een wedstijd te winnen.

De eerste tegenstander dit jaar was Tovo; de nummer 4 tegen de nummer 12. De vorige keer hebben we daar, uit, met 4-0 van verloren. Deze keer moest dat beter kunnen, zeker met onze achterban. Want wat begon met een spandoek, is inmiddels bijna een hele fanfare geworden. Vinden we leuk! En daarnaast was ook onze coach Willem weer terug, dus het kon eigenlijk niet misgaan…

De pepernoten, kerstdiners en oliebollen bleken echter toch iets meer impact gehad te hebben dan we dachten. In de eerste set was het echt weer even zoeken naar het ritme. We verloren hem dan ook best wel dik met 25-8. Oeps.

De tweede set ging wel al iets beter. Er werden meer ballen van de grond geraapt en de tactische tips van Willem werden steeds ietsje beter ingezet. Toch redden we het niet: 25-14. Maar hé, we hadden meer dan 10 punten. Dat was ook al wat!

De derde set viel alles nog ietsje beter op zijn plek. Er werd afgewisseld tussen tactisch geplaatste ballen, geslagen ballen en af en toe een blok. Dat was leuk, want daar hadden we afgelopen maandag extra op getraind onder leiding van Gerdien. Altijd fijn als het dan in de wedstrijd af en toe lukt! Dat er dan ook ballen wegschieten, is niet zo erg. Daar trainen we dan gewoon de volgende keer weer op!
Het werd nog even spannend, maar uiteindelijk lukte het toch: met 25-21 was de eerste set binnen!

Vol goede moed begonnen we aan de vierde. Voor de vakantie hadden we ook een aantal vijfsetters gespeeld, dus dat moest nu ook wel gewoon kunnen. Helaas ging dat in de praktijk iets anders. Of het nu vermoeidheid was, of spanning, of iets heel anders: het wilde niet lukken. Uiteindelijk verloren we ook deze set, met 25-11.

Maar we blijven positief: we hebben een set meer gewonnen dan de vorige keer!

Laura

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!