Loading color scheme

Met z'n allen in 1 auto

Zaterdagmiddag 15 december toog dames 4 naar Nieuwegein voor de wedstrijd tegen NVC. Intussen heeft ook dames 4 met de nodige blessures te kampen. Hierdoor waren er slechts 6 speelsters en was er ook geen coach. Met zo’n klein team pasten we in een 7-persoonsbusje en reden dus als team er heen. We waren ruim om tijd present al was het nog even zoeken naar een kleedkamer aangezien niet was aangegeven wat heren en wat dames was. In de zaal stond keiharde muziek aan. Heerlijk om op in te lopen, maar we waren blij dat het uit ging toen de wedstrijd begon. Over de opstelling hoefden we niet lang na te denken of te discussiëren. Voor iedere positie was er maar een gegadigde.

We begonnen ontspannen en vol goede moed aan de wedstrijd. Met mooi spel en vooral ook een sterke service kwamen we lang voor te staan. Helaas slopen er in de eindfase te veel fouten in het spel waar door we uiteindelijk de winst met 25 – 21 aan NVC moesten laten. Even diep adem halen en de 2de set het opnieuw proberen. Helaas startten we toen iets minder. We herpakten ons echter prima en gingen wat meer afwisselen in de aanval tussen geslagen en geprikte ballen. Hierdoor kwamen we weer terug in de set. Misschien ook wel een beetje door het uitvallen van hun beste speelster konden we deze set naar ons toe trekken, 20 – 25.

De derde set moesten de brace’s uit de tas worden gehaald. Helaas een voor ons team, om een duim te versterken en een voor de geblesseerde tegenstandster, zodat zij ook weer mee kon spelen. Zij bleef wel aanvankelijk nog aan kant, waardoor de tegenstand toch iets minder was en wij weer uit konden lopen in de set. Ook toen zij er wel weer in kwam bleven we goed tegenstand bieden met afwisselend spel en een sterke service. Het werd spannend, maar deze keer konden we wel doorzetten en de set met 23- 25 pakken. Nog een set winnen en de eerste winst zou binnen zijn. Het was mogelijk. Met deze inzet gingen we het veld in en begonnen nog redelijk sterk aan de set. Helaas begon het gemis van wissels zich toch te voelen. In de loop van de set kreeg de vermoeidheid en het vanwege zere duimen niet meer vol voor iedere bal durven gaan de overhand. Het leek in deze set een duidelijk verlies te worden. Toch leefden we in de laatste paar punten nog even op en met een goede service reeks sleepten we er een 25 – 17 uit.

Dus moest er ondanks de vermoeidheid nog een 5de set gespeeld worden. Deze gaf eigenlijk het zelfde beeld als de 4de set en ging met 15 – 8 naar NVC. Uiteindelijk conform de prognose van de NEVOBO namen we weer 2 punten mee naar huis.
Conclusie: Met z’n allen in een auto was goed voor het team gevoel dat we de hele wedstrijd hebben kunnen vast houden. We hebben als een team gestreden en zeker weer laten zien dat we nog altijd groeien. De volgende seizoens helft zijn we weer met reserves en gaan we zeker nog veel meer punten pakken.

Groet,

Karen

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!