Loading color scheme

Heren 2 de afgelopen weken

Beste volleybalvrienden,
De afgelopen weken heeft H2 best wel wat progressie gemaakt. Na de lange zomerpauze was het weer even wennen aan elkaar, en kijken hoe een team indeling van 11 spelers uit zou gaan pakken. Maar nu we naar het einde van de eerste seizoenshelft aan het gaan zijn, komt er meer stabiliteit in het team en komt er steeds meer vertrouwen in elkaar dat ieder zijn taken in het team naar behoren uitvoert. Dat merk je dan ook aan de sfeer binnen het team.

Nog even een kort resumé over de wedstrijden sinds de eerste wedstrijd tegen Vives.

Op 30-9 was daar de wedstrijd tegen Shot-4 en dat was een wedstrijd waar we maximaal onze contributie uit hebben gehaald. We wonnen deze wedstrijd met 3-2 met 15-13 in de 5e set. Dus al met al hadden we toen al 4 punten bij elkaar wat 4 punten meer was dan het vorig seizoen na 2 wedstrijden. Dat smaakte naar meer.

Onze volgende wedstrijd was op 14-10 tegen NVC-2 en dat was een wedstrijd waar we goed ons best deden, maar we duidelijk een maatje te klein waren. We kregen met 4-0 klop en dat moesten we maar gelaten over ons heen laten komen. Een paar foto’s van die wedstrijd:

De volgende tegenstander was Boni-3 op 21-10. Weer een 5-setter dit keer waar we wel 2-0 in sets voor kwamen, maar het toch net af konden maken. Een klein beetje een kater vanwege de verloren laatste 3 sets. Maar goed, Boni staat nu 3e in de stand, dus toch niet zo slecht van de nummer 10 (van de 12).

Daarna was het Werkoven-1 uit (altijd lastig) op 4-11. Op de fiets en helaas toch de laatste 2 km een bui over ons heen gehad. Was dat een voorbode? Het leek er wel op. Deze wedstrijd stond vooral bol van onze fouten. En dat kwam de sfeer in het veld ook niet ten goede. We waren niet in staat om de tegenstander met onze aanval onder druk te zetten en we werden daarom ook in 4 sets afgedroogd. We scoorden slechts 65 punten in 4 sets, dus dat zegt wel hoe kansloos het voor ons was. Maar goed, de kaas (en het bier) smaakte toch weer heerlijk na afloop. Velen van ons hebben geen actieve herinneringen meer aan de wedstrijd ;-)

Toen kregen we de koploper Servia-4 op bezoek op 11-11. Vooraf werd er maar weer even op gehamerd dat we vooral plezier in het veld moeten beleven en meer dan ons best kunnen we niet doen. Houd je aan de afspraken en dan gaan we zien waar we komen. En dat pakte bijna uit tot een reusachtige verrassing. Bijna. Met een stand van 2-1 voor in sets kregen we bij de stand 24-21 3 matchpoints die we helaas niet konden verzilveren. We verloren deze wedstrijd uiteindelijk met 2-3. Maar net als in de wedstrijd tegen Boni hielden we hier wel een goed gevoel aan over.

Onze laatste wedstrijd tot nu toe werd de fietspadderby tegen Taurus-5. Een jeugdig team waar we ook vorig seizoen een paar leuke wedstrijden tegen hadden gespeeld. Deze wedstrijd wonnen we met 3-1. En dat terwijl Taurus heel wat plaatsen boven ons stond (nu staan ze 4e). De wedstrijd liep voor ons erg goed. De eerste set haalden we binnen met 25-19. Met goed verdedigend spel en mooie aanvallende druk op het achterveld van de tegenstander kwamen we eigenlijk geen moment in de problemen. Precies omgekeerd was dat in set 2 die werd verloren met 19-25. Minder druk kunnen zetten en Taurus maakte zelf ook duidelijk minder fouten zorgde voor dit resultaat. De 3e set ging gelijk op. In het begin wel steeds een kleine achterstand, maar die hadden we omgebogen tot een kleine voorsprong toen het er echt om ging. We konden de set winnend afsluiten met 25-21.
De laatste set leek het wel alsof er een knop was omgegaan bij Taurus. Alles moest hard, maar de nauwkeurigheid was ver te zoeken. En omdat we zelf echt als team in het veld stonden en er sterk werd verdedigd wonnen we deze set en dus de wedstrijd verdiend met 25-16.

Fred


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!