Loading color scheme

De vloek van 2 punten verschil

Zaterdag 5 november was de 4e wedstrijd van dames 2 dit seizoen. In de drie voorgaande wedstrijden, werden 7 van de 14 sets verloren (en eentje gewonnen) met 2 punten verschil.

Tijd om die vloek te verbreken!

We speelden in Beesd, in ‘de BSO’, wat eigenlijk best wel een hele fijne hal is om in te spelen. De scheids liet nog weten dat hij zijn best ging doen om alles te zien, en wij wilden vooral eens een keer winnen.

We begonnen vol goede moed aan de eerste set. We moesten onze draai nog een beetje vinden, en ondanks dat we eigenlijk best lekker speelden en ook nog wel terugkwamen, moesten we de set aan de tegenstander geven met 25-14. 

De tweede set pakten we goed op, we waren alert en deden ons best om de tegenstander uit hun verdedigingspositie te krijgen. Dat lukte best aardig, al kreeg de tegenstander onze zwakke plekken ook door. We verloren de 8e set van dit seizoen met 2 punten verschil: 26-24. Het was zo close, om gefrustreerd van te raken.

Maar blijkbaar hadden we die frustratie nodig, want in de derde set leek alles ineens te lukken. En mede dankzij een super servicereeks, pakten we deze set, zeer verdiend, met 25-11. Het kon nog!

De vierde set zetten we de stijgende lijn van de derde voort, maar kwamen er ook wat miscommunicaties voor. En ook het afwisselen tussen prikken en slaan, lukte niet altijd - of de tegenstander had ons door. We kropen allebei puntje voor puntje richting de 25 - maar de vloek was doorbroken. We wonnen de set namelijk met dríe punten verschil: 25-22. 

Nu moest die vijfde ook. Want die hadden we ook al twee keer verloren...

We startten de set heel goed, we liepen behoorlijk uit, maar de vermoeidheid kroop er toch wel in. Het werd nog even spannend... Uiteindelijk wonnen we het laatste punt door een fantastisch middenblok en pakten we de set met 15-10 -- en dat voelde heel lekker!


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!