Loading color scheme

De gouden tactiek

De afgelopen weken hebben we als dames 3 in wisselende samenstellingen gespeeld; door blessures, werk en andere onvoorziene omstandigheden was dit pas de eerste keer sinds de start van het seizoen dat we met de acht ‘basisspelers’ speelden. En uiteraard onder leiding van onze supercoach Marianne!

We vertrokken op tijd naar Soest (wel file? Geen file? Geen file!) en na even zoeken konden we gecoronachecked en wel de kleedkamer in. Het was wel even onduidelijk… was het nou de Sovoco-mannenkleedkamer of de gasten-dameskleedkamer? Na het oplossen van een nijpend schoenenprobleem gingen we de zaal in, waar de muziek hard aanstond om de sfeer er een beetje in de krijgen - bijna alsof we op de VNL stonden en de dj de tribune aan het opwarmen was. Met als belangrijkste verschil dat de tribune bij ons op dit moment helemaal leeg was.

Uiteindelijk begonnen we aan de wedstrijd, met als scheidsrechter iemand die normaal gesproken hoger floot, maar, zo zei hij, ging proberen om vooral een lekkere wedstrijd te fluiten en niet alles stil te leggen. De tegenstander bestond uit tien jonge meiden, die tijdens de warming-up al lieten zien dat ze hard konden slaan. 

De eerste set moesten we een klein beetje op gang komen. Al snel stonden we ver achter, maar we trokken het bij. Het is wederom bewezen dat we dieseltjes zijn! Helaas was het niet genoeg om nog te winnen, maar met goede moed gingen we de tweede set in. De tweede set begon met de gouden tactiek. Deze meiden waren heel snel en hadden veel. Dus wij moesten sneller zijn. Opdracht: strakke set-ups, snel slaan. Net achter het blok prikken om te scoren. Moet je hem kwijt? Strak op positie 1 (gelukkig is dat een kreet die we allemaal in ons achterhoofd hebben, met de stem van Karin).

En het werkte.

We speelden lange rally’s, soms in ons voordeel en soms in die van Sovoco. Maar als we de tactiek van Marianne toepaste, was het vaak een punt. Soms ging er eens een bal in het net, maar dat risico moesten we nemen. Daarbij hadden we een aantal hele goede service-series en kregen we door dat we deze wedstrijd wel konden winnen, als we de rust konden bewaren. Als. Want bij het einde van set 2, 3 en 4 werd het wel spannend. We stonden voor, soms heel ver, maar we lieten ons toch meeslepen door de spanning. Gelukkig was daar weer onze coach Marianne, die precies op de juiste momenten een time out aanvroeg om die rust terug te pakken.

Na een spannend slot konden we juichen: 3-1 winst! En, want nu kon het nog, de kantine in na de wedstrijd. We hebben tijdens de nazit de wedstrijd geanalyseerd met behulp van de tactiek-tafel die in de kantine stond. Dit was vooral tijd opvulling totdat de frituur opgewarmd was. Daarna was het tijd voor de laatste ‘time-out’: magneetjes aan de kant en overwinningsbitterballen!

Laura

     

Komende activiteiten
  

:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!