Loading color scheme

H2 pakt de eerste punten

Nog een verslag? Jazeker: ook de coach geeft zijn visie op de eerste wedstrijd van Heren 2 :)

Voor het eerst sinds de corona-uitbraak weer in wedstrijdverband tussen de lijnen. En wat werd er naar uitgekeken. Een beetje met angst en beven, want tenslotte mogen we nu in de 3e klasse aantreden. Maar het enthousisme overheerste toch in ruime mate. Dus in een iets andere samenstelling dan vorig jaar met het vertrek van de Gert Jannen maar met Patrick die nu kon overkomen vanuit de recreanten en Berend die ons ook komt versterken dit jaar, was de basis toch wel gelijkwaardig zo niet sterker ;-) dan vorig jaar.

Tegenstander Majella was nog wel bekend bij Wouter uit zijn 3e-klassetijd. Zij hebben al wat meer wedstrijden mogen spelen en zijn dan misschien al wat beter op elkaar ingespeeld dan wij. Maar met onze teamtrainingen in het achterhoofd moeten ze het verschil dan eerst maar eens zien te maken.

Set 1 gingen we gelijk goed van start. We konden direct een aantal punten voorsprong nemen doordat Tom lekker begon met serveren nadat we de eerste aanval succesvol hadden afgerond. Gaandeweg kwam Majella weer langszij. Fouten werden er over en weer gemaakt. Zowel bij de service als in de passing. Maar ook waren er mooie rally's die over en weer werden gewonnen. Bij 25 punten waren we er nog niet. Het werd uiteindelijk 28-30 voor Majella. Zaten we bij de pakken neer? Nee hoor niks ervan.

De 2e set walsten we over Majella heen met 25-11. Onze eerste punt in de 3e klasse was een feit. We zouden niet onderaan staan na de eerste wedstrijd. Eigenlijk ging er heel veel goed aan onze kant, en waren er veel misverstanden en persoonlijke fouten aan de overkant. 

Set 3 was een spiegelbeeld van de 2e set. Die verloren we met 11-25. Plots lukte er niet veel meer. Wat misverstanden en slordigheden in de passing waardoor we zelf nauwelijks aan een degelijke aanval toe kwamen samen met wat service fouten waren voornamelijk de oorzaak van deze ommekeer.

Dan set 4 maar weer pakken. Vreemd maar waar. Die pakten we weer met 25-15. Dus in gescoorde punten lagen we behoorlijk voor op Majella. Eigenlijk klopte het hele spelletje wel weer deze set aan onze kant. En dan moet je dat door kunnen trekken naar set 5 toch? Dat lukte redelijk. Het werd bijna een kopie van de 1ste set. Alleen stopt het bij set 5 normaal bij de 15. Niet dit keer.

Heren 1 was al een kwartier klaar om het veld te betreden en de dames ernaast stonden op hun scheidsrechter te wachten. Maar ettelijke matchpunten werden niet verzilverd. Zowel niet door ons als niet door Majella. Helaas was het Majella die aan het langste eind trok en de set met 22-20 binnen hengelde. 

Heren 2 was blij met de 2 welverdiende punten. Ook al was er een klein beetje bittere nasmaak door die verloren eerste en laatste set. Het was zo op het nippertje. Komende vrijdag naar Leusden. Hopelijk wordt dat net zo'n lekkere knokpartij als deze wedstrjd. Als we de passing ietsjes kunnen verbeteren, zit er echt wel meer in het vat.

Trotse (interim) coach, Fred

Komende activiteiten
  

:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!