Loading color scheme

Pluk de wedstrijd!

2 oktober 2020 - Niemand weet hoe lang we nog mogen spelen, met alle aangepaste regels en adviezen. Dus voor de wedstrijd werd het credo ‘Pluk de wedstrijd’ genoemd: geniet ervan zo lang we nog mogen spelen!

Onze thuiswedstrijd tegen VOC Maarssen DS4 begon nogal rommelig. Want de zaal moest nog leeg (floorball), het net moest nog opgezet worden (nee, nóg een stukje hoger), de teller en de scheids moesten nog een plekje (serieus, waar zijn alle stoelen gebleven?) en toen werd het door de verplichte openstaande buitendeur te koud voor de wissels, dus moest alles weer omgegooid worden.

Uiteindelijk dachten we dat we konden beginnen, maar toen bleek het DWF van de tegenstander nog niet op orde (o moest de coach ook?), was er nog gedoe over welke bal (de gele graag) en moest het publiek nog een plekje zoeken (hé wacht eens even, dat mocht toch niet? - jawel, want het merendeel van deze meiden was waarschijnlijk nog geen 18, dus het publiek bestond hoogstwaarschijnlijk uit chauffeurs).

Snappen jullie het nog? En dit allemaal in een halfuur. Geen wonder dat we een béétje chaotisch begonnen aan deze wedstrijd. Gelukkig was het voor de tegenstander ook chaotisch, want dit was hun eerste wedstrijd van het seizoen.

De eerste set was een drama, want wij gingen helemaal mee in de rommel aan de overkant. Foute services, foute passes… alle ballen schoten mis. Tegen het einde van de set kregen we eindelijk een beetje ritme en met heel veel moeite (en mooie services op het einde) konden we de set toch pakken. Mooi, die was binnen!
De tweede set begonnen we zoals we dat eigenlijk de eerste set ook zouden moeten doen. Prima volleybal en duidelijk beter dan de tegenstander. Want dat waren we ook. Toch?

Toen kwamen de derde en vierde set. We hadden gehoopt op mooi volleybal; lekker bouwen, lekker aanvallen. Maar helaas: zelfs basisvolleybal bleek soms ver te zoeken. Dat resulteerde in een 2-2, die absoluut niet klopte voor ons gevoel. We konden toch beter?!

Gelukkig konden we nog wel een beetje positief blijven. Pluk de wedstrijd: we konden nog een set! Dus ook al wordt dit de laatste competitiewedstrijd, dan hebben we in ieder geval het maximale aantal sets gespeeld. Helaas had ook de vijfde set niet het gewenste resultaat. Het lukte allemaal nét niet. Maar we weten waar we aan kunnen werken, dus de volgende keer in Maarssen (als het allemaal gewoon doorgaat) gaat het ons lukken!

Eerlijk is eerlijk: we hopen wel dat we nog een paar wedstrijden mogen spelen, sterker nog: dat gewoon het hele seizoen door gaat. Want stel dit wás voorlopig de laatste wedstrijd door alle maatregelen, dan is dat wel een beetje jammer. Dus wij gaan volop trainen en duimen dat we volgende week gewoon weer spelen!

Laura

   Een doosje Merci in het kader van de Week van de Scheidsrechter!

Komende activiteiten
  

:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!