Loading color scheme

Alle begin is moeilijk

Alle begin is moeilijk, zeker na de lange (Corona) stop... Dit seizoen bestaat D2 uit 10 speelsters met één verandering in de bezetting. Laura gaat, na moeder te zijn geworden, weer opbouwen in D3. Paulien komt ons versterken vanuit D3. Tien speelsters lijkt heel veel, maar vanwege persoonlijke omstandigheden, waar ik de lezers niet mee zal vermoeien, zullen een paar speelsters (vooralsnog) niet volledig inzetbaar zijn. En ook dit seizoen is Marijke onze rots in de branding met haar positieve coaching.

En zo gingen we vrijdagavond op pad voor de wedstrijd tegen Boni D6. In halfvolle auto’s met mondkapjes (op), de ramen open en op de hoogte van de Corona protocollen in sporthal Galgenwaard, zoals: 20 minuten voor aanvang in de zaal melden. Nou dat hebben we geweten… amper ingespeeld moesten we in gaan slaan. Gelukkig kon onze aanvoerdster Marleen er nog een paar minuten bij sprokkelen. We waren met 8 speelsters, met dank aan Paulien die vrijdagmiddag was teruggekeerd van een korte vakantie en gewoon mee kon doen!

De eerste set begonnen we met Wilma en Marleen op buiten, Hanneke en Paulien op midden, Nienke als diagonaal en Karen als spelverdeelster. Ondertussen waren Helene en Karin op zoek naar 3 verdwenen inspeelballen. Ra, ra, ra… We hadden een goede start, maar uiteindelijk trokken we net aan het kortste eind: 26-24.

De 2e set leek bijna een kopie: 25-23. Oké, de 3e set dan. Helaas: 25-18. Boni had een harde, moeilijke service, die we niet onder controle kregen.

Dan maar de 4e set. Het zou terecht zijn als we minimaal een setje zouden pakken. We stonden een behoorlijk aantal punten achter aan het einde van de set (9), maar dank zij een mooie serviceserie van Helene en goed teamwork, halen we de set binnen: 24-26.

Samengevat: we dienen ons percentage foutservices naar beneden te brengen, meer de bal te volgen, beter ingespeeld te raken en af te stemmen. Vasthouden: Paulien op midden en Nienke op diagonaal was zeer succesvol.

Na de wedstrijd 3 ballen gescoord, zodat we met 5 weer naar Houten konden. Of het ook de onzen waren? En afgesloten in Eddie’s met een drankje en de andere competitieteams (thuisavond). Het was nog lang gezellig...

Karin

Komende activiteiten
  

:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!