Loading color scheme

De seizoensstart van Dames 3

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar vrijdagavond mochten we dan eindelijk weer een wedstrijd spelen! Het voelde toch een beetje vreemd, dat corona-proof opbouwen, zelfs met een plaatsvervangende CoCo in ons team. Ook de start van de wedstrijd was een beetje wennen: geen handjes schudden, maar een (niet te hard, want dat mag dan weer niet) geroepen ‘fijne wedstrijd’ naar de overkant.

Gelukkig waren we bijna helemaal compleet en was Marianne er weer gezellig bij om ons te coachen. De doelstelling van de wedstrijd: lekker ballen! Zeker omdat iedereen er weer een beetje in moest komen na zo’n lange pauze, wilde Marianne dat we lekker gingen spelen; er zou hoe dan ook niet gewisseld worden in die eerste set.

Het werd al snel duidelijk dat iedereen er inderdaad weer even in moest komen. Het voelde alsof we weggeserveerd werden, ballen schoten alle kanten op behalve de goede en derde ballen belandden regelmatig in het net. Met 6-25 verlieten we het veld. We waren optimistisch: het kon alleen maar beter gaan! We begonnen dan ook met goede moed aan de tweede set en het ging inderdaad beter: 7-25. Hoppa, één punt meer!

Intussen waren we ook heel erg zoekende naar hoe toch te yellen met elkaar. Want yellen mag niet, maar wat dan wel? Een soort krokodil-klap-met-zachtjes-hop-roepen werd ons dingetje, al bleef het een beetje vreemd voelen.

De derde set was de doelstelling: we halen de 10 punten. Tot ieders verbazing waren die 10 punten best snel behaald. 15 dan? Oké, doen we. Toen konden we zelfs naar de 20… zou het dan toch kunnen lukken? We stonden voor, dus waarom niet… Even leek het erop dat de spanning ons te veel werd, maar toen kwamen we terug en was het opeens 24-24. Zou het dan nu echt.. en ja hoor! 26-24! De eerste set van dit seizoen was binnen!

Er werd al geroepen, of nee, gezegd, want roepen mag niet, dat we er dan maar een vijfsetter van gingen maken. En die kwam er ook gewoon! De vierde set liep behoorlijk soepel, er werd goed geroepen en gespeeld, ballen werden van de grond geraapt en tactische plekjes benut. 25-20 voor Houten!

De vijfde set begon en de spanning was te voelen. Hoe leuk zou het zijn als we deze zouden winnen? Er was even wat verwarring rond het 8e punt, maar er werd gewoon gewisseld en wij konden door. Het werd nog even spannend, maar uiteindelijk lukte het ons om ook deze set te winnen!
Dat smaakt naar meer…

Laura

Komende activiteiten
  

:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!