Loading color scheme

Laatste thuiswedstrijd in 2019 van D2

13 december 2019 - Status: We staan netjes in het linker rijtje (nr. 5). Na de flitsende seizoenstart, waarbij dankbaar gebruik is gemaakt van invalsters, hapert het ietse pietsie, maar dat mag de pret niet drukken. Door de beperkte beschikbaarheid van fitte speelsters, komt een ieder aan veel spelen toe. Na drie verlieswedstrijden, waarvan de laatste 2 met 4-0 (goed excuus: eentje was tegen de nr.1 Cratos) werd het tijd om weer aan de goede kant van de score te komen staan.

Tegen de nr.10 ZVH moest dat gaan lukken met onze Midden’s: Hanneke, Mirjam, Wilma + Buiten’s: Nienke, Marleen + Spelverdeelster/Diagonaal: Mirjam, Karen. Voor de passing en rust (niet verbaal) in het veld ging Karin (terugkomend van haar operatie eind september) voor het eerst dit seizoen 2 sets als libero spelen. 

Voor de nieuwe speelsters is het even wennen. Zeker voor de midden’s die achterin eruit gewisseld worden. Hierdoor kunnen zij zich helemaal richten op hun netspel (kil blocks en mooie aanvallen).

De 1e set was kantje boord: 28-30, maar dit had net zo goed 30-28 kunnen zijn. De 2e set kwam Karin erin als libero. Deze werd gewonnen met 25-21. Vervolgens begon de 3e set. Karen startte met een killing service waardoor set 3 met 25-12 ‘kat in het bakkie’ was. Na 2 sets gespeeld te hebben, vond Marijke het genoeg geweest voor Karin. Gevalletje van zelfbescherming! De 4e set werd heel spannend, maar uiteindelijk door ons gewonnen met 26-24. Kortom een goede winstpartij: 3-1!

Met dank aan MirjamH en haar mooie gehoekte aanvallen naar rechts EN links. Hanneke met haar killing block en snelle midaanval. Wilma die goed inviel op buiten. Nienke en Marleen als solide buitenaanvalsters. Karen met haar killing service. MirjamD met haar geniepige aanval vanuit elke positie.

Afsluitend konden we bij Eddie’s al voor middernacht aan de bitterballen en onze kelen verder loszingen tijdens de karaoke avond. Volgende wedstrijd is tegen de nr.2 Limes, waarvan wij in september met 3-1 gewonnen hebben. Dat biedt kansen voor meer punten. Toch? 

Karin

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!