Loading color scheme

Te kort?

Zaterdag 7 december was nog niet eens de kortste dag van het jaar, maar dat werd wel het thema voor dames 2. Na een korte ochtend togen we naar Driebruggen om tegen DVC, die kort onder ons staan, te strijden om de punten. Omdat Marleen een te kort aan parkeerplaatsen voorzag, parkeerde zij de auto vast in de straat er voor. Bij de sporthal aan gekomen bleek dat we de eerste wedstrijd waren en er nog plek genoeg was. Met 2 wedstrijden na ons was er na afloop wel een te kort aan parkeerplek en ruimte om je auto te keren. De andere auto was al iets eerder aan gekomen en zat al aan een kop koffie. De iets later aan gekomen groep vond het echter te kort tijd om nog wat te drinken en verdween na een hap boterham naar de kleedkamer om zich klaar te maken.

De zaal zelf leek kort geleden opgeknapt te zijn met de nieuwe vloer en lampen. Het zag er netjes uit, maar het was er wel warm. Hoewel de scheidsrechter wat laat kwam, wilden ze wel op tijd beginnen. Hierdoor hadden we maar weinig tijd om in te spelen. Bij het begin van de wedstrijd bleek dat het zelfs te kort was. Normaal hebben we de eerste set nodig om in ons spel te komen. Nu was dat te kort en begon het pas in de loop van de 2de set te draaien. Iedereen deed zeer zijn best en we probeerden elkaar te helpen. Soms zelfs te veel. De 2de bal is voor de spelverdeelster, dames, behalve als ze roept 'overnemen'. 

De 3de set was eigenlijk hetzelfde verhaal. Er werd steeds beter gepeeld, echter onze armen waren bij de verdediging en het blok regelmatig net te kort. Misschien had de rijmpiet vorige week wat uitschuif-armen voor ons moeten achterlaten. Helaas ging ook deze set naar DVC. 

In de 4de set doet het tekort aan speelsters zich weer gelden. Door een lichte blessure is het nodig dat er weer iemand op een positie moet spelen, waar ze normaal niet staat. Maar Nienke weert zich kranig en speelt prima op de diagonaal. Toch schieten we deze set net weer te kort om te winnen en een punt mee te nemen (4-0).

Na afloop in de kleedkamer bleek dat niemand het eerder gezegd had, maar vrijwel iedereen tijdens de wedstrijd een tekort aan zuurstof had gehad. Het gevoel benauwd te zijn maakte ons toch minder alert en zingend. We speelden dus niet alleen tegen DVC, maar ook tegen onszelf.

Jammer genoeg weer geen punten deze week, maar we moeten niet vergeten dat we tot kort geleden ervaren krachten uit dames 1 mee konden laten doen, die toch veel rust en stabiliteit brachten. We spelen nu zeker niet slecht en de punten gaan vast weer komen.

Karen, dames 2.

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!