Loading color scheme

Wat in het vat zit...

7 december 2019 - Met zeven speelsters (inmiddels is iedereen ‘vastgespeeld) én coach Marianne vertrekken we naar Montfoort. Het is zaterdagmiddag, maar in de sporthal is weinig te doen. We hebben een afgeschermd stuk zaal voor alleen onze wedstrijd. Onze tegenstanders zijn met z’n zessen en zonder coach. Wel zijn er een scheidsrechter en twee tellers. Op de tribune 3 stuks publiek. Wat een rust…

De ploeg tegenover ons staat eerste, maar dat is enigszins gekleurd. Ze hebben vooral tegen ploegen in de onderste regionen gespeeld. En andere teams hebben veel minder wedstrijden. Dat biedt perspectief. We starten fanatiek. Het devies is: vooral roepen! En dat lukt prima in deze lege en stille zaal. Het heeft effect! De pass gaat goed, de aanvallers roepen. Petra weet een flink aantal keren te scoren met een mooie buitenaanval rechtdoor. Ook afdwalende en net weer teruggehaalde ballen scoren goed, dankzij het duidelijke ‘los’-roepen. We winnen overtuigend met 17-25.

De tweede set zelfde laken een pak. We stomen al snel door naar een flinke voorsprong. Maar dan, bij punt 12, komen er flink harde services van de overkant. We hebben er even niet zoveel antwoord op. Het wordt rommeliger en we komen niet toe aan ons eigen spel.  ‘Rust’ is het devies van Marianne. Net iets te laat hebben we het weer op orde. We verliezen met 25-19.

Set drie is ook spannend. We komen –weer door een goede opslag van de tegenstander- flink achter, maar halen het op en komen weer helemaal bij. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, het gaat heen en weer. Toch trekken we aan het kortste eind, want het wordt 25-21.

Toch een beetje onze eer te na, want het zit er zeker in. Mooie passes, goede blokverdediging, alert aan het net, en een venijnige opslag. We gaan voor een vijfsetter. Plannen is één, het plan uitvoeren iets anders. We maken het super spannend, zeker als de tegenstander weer stevig staat te serveren. Het lukt ons om vol te houden en zelf te laten zien wat we kunnen. We winnen met 22-25!

Op naar de vijfde set. We kunnen nog niet bogen op eerdere positieve ervaringen met die vijfde zet. Spannend dus. Gaan we de bitterballen verdienen vanmiddag? Het is een spannende set, waarin beide teams wat om elkaar heen draaien. Dan zij een puntje voor, dan wij een puntje voor. Advies: rust, rust, rust. En volhouden. 15-14, 15-15, 15-16… 15-17! Alsof we wereldkampioen zijn, zo blij!

Op naar de bitterballen. Alleen… die zijn in deze sportzaal annex kinderdagverblijf niet te krijgen. Bij de deur staat onze tegenstander al te wachten met de sleutel. Dan maar naar huis. En die bitterballen, die houden we nog te goed.

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!