Loading color scheme

De zon brak door

18 oktober 2019 - De oplettende lezen zal het hebben gemerkt: Dames 3 heeft vorige week geen wedstrijdverslag gepubliceerd. Dat was voor ons eigenlijk heel logisch, want over die wedstrijd willen we niet heel veel zeggen. Niets meer dan dat de fusie van Dames 3 en 4 nog wat tijd nodig heeft.  Het was nog wat bewolkt en mistig, zeg maar, met hier en daar een donderwolk. Daar laten we het bij.

Nee, dan de wedstrijd van deze week. Het is alsof de zon doorbrak! Het begint al met de basis: we zijn met negen spelers, waaronder Pauline, die als vers VC Houten-lid na een paar keer trainen al meedoet. En hoe! Met rake klappen draait ze moeiteloos mee.

Ook Marianne is er als onze coach. Ze heeft vooraf twee aandachtspunten: plezier, en alle ballen van de grond. Aangevuld met: “en lachen is gezond”, want dat vergeten we nog wel eens, dat een wedstrijd ook gewoon leuk is ;) 

De tegenstander uit Maarssen staat er net iets minder goed voor dan wij, het zou mooi zijn als we puntjes kunnen pakken. De eerste set is meteen spannend. Gevoelsmatig moeten we dit kunnen winnen en we staan best lekker te spelen. Op de een of andere manier maken we het toch wel weer spannend. Net even geen focus, niet de bal opeisen, te weinig communicatie… Op het nippertje slepen we de set binnen, pffff. Het wordt 26-24.

In de sets die volgen gaat het steeds beter, en wordt de tegenpartij vermoeider. Karin is erg alert aan het net, Loes vindt de gaatjes aan de overkant, en Petra zorgt met haar harde service en felle aanvallen voor mooie punten. Genoeg reden voor plezier en lachende gezichten (waar we elkaar af en toe even aan moeten herinneren). De setstanden laten duidelijk zien dat we steeds beter in het spel komen: Na 26-24 wordt het 25-21, 25-15 en 25-14. Jazeker: we hebben met 4-0 gewonnen en 5 punten verdiend! Laten we het zonnige gevoel nog even vasthouden.

Heleen

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!