Loading color scheme

De 'making of'

27 september 2019 – Voor Dames 3 is de eerste thuisavond al de tweede wedstrijd. De eerste nederlaag hebben we al zo’n beetje verwerkt. In de mix van Dames 3 en 4 van vorig jaar is de droes nog niet helemaal naar de bodem gezakt; er zit nog wat ruis in het team. Maar zeg nou zelf, dat is niet zo vreemd aan het begin van het seizoen. Vinden wij.

Terug naar de eerste thuisavond. We spelen laat, wat altijd wat meer voeten in de aarde heeft dan bij een vroege wedstrijd. Baukje en Loes staan te scheidsrechteren. Ons veld wordt nog bevolkt door floorball-spelers. Ze zien negen uur als het moment om de training te stoppen en niet als het moment om opgeruimd de zaal te verlaten. Kortom, we zijn nog druk met het strak trekken van het (gammelste) net als de meisjes van de tegenpartij al gaan inlopen.

En tussen al deze feiten door speelt in onze hoofden nog een afgesproken taak: we gaan een teamfoto maken! Daar was echt wel een afspraak voor nodig, want van de tien spelers zijn er drie geblesseerd. Anne, Petra en Wilma kregen dus de opdracht om ondanks dat toch in hun wedstrijdtenue acte de présence te geven. Nu een foto? Nee, want Baukje en Loes staan nog te fluiten. Eerst maar warmlopen dan. Kan het nu? Nee, want een aantal is nog bezig met het net, dat maar niet mooi wil hangen. Inspelen dan maar. Nu? Waar is Veerle? Nu dan? Nog niet iedereen heeft lange broek en vest uit. Als Petra achteraan gaat staan, ziet niemand dat :) Nu? Hebben we wel een fotograaf? Gelukkig… Ronald Jan is scheidsrechter maar wil ook wel een foto maken. Hij drukt al af als Dames 3 nog probeert om van tien losse elementen een groep te formeren, met een eerste nogal chaotische compositie tot gevolg.

Na de snelle fotoshoot krijgen we gelukkig nog de gelegenheid om ordentelijk in te spelen, voordat de wedstrijd start. De eerste set tegen het Limes-jeugdteam winnen we verrassend! Het eerste punt van het seizoen staat genoteerd. Dat blijkt ruim een uur later ook het enige punt te zijn. Het gaat best gelijk op en we maken mooie punten. Maar de tegenstanders worden steeds effectiever. Onze service-pass komt sterk onder druk te staan. In de derde set komen we nog heel dicht bij de overwinning, maar gaat het op het laatst toch weer mis. De eindstand is 1-3 (25-13, 18-25, 22-25, 18-25).  We weten weer waarop te trainen.

Dank aan Wouter voor het coachen en dank aan Hanneke voor het meespelen!

Benieuwd naar de ‘echte’ teamfoto? Kijk dan hier.

 

Heleen

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!