Loading color scheme

De laatste wedstrijd en een afscheid

13 april 2019 - De laatste seizoenswedstrijd van Dames 3 speelt zich af in Utrecht, op het studentensportcomplex op de Uithof. De vierde volleybalactiviteit in negen dagen. De studenten hebben zich uitgeleefd als paashazen, waardoor de kleedkamers en de zaal vol met eitjes liggen. Lekker. Totdat we na de eerste set, naast het andere veld, de fles Smirnov ontdekken in combinatie met grinnikende steelse blikken van dames aan de andere kant van het net. We bekijken de eitjes met een iets andere blik.

Maar goed, de wedstrijd. Marianne heeft 7 actieve spelers tot haar beschikking, waaronder Annet, die na heeeel veel VC Houten-dienstjaren nu haar laatste wedstrijd speelt… Een reden te meer om van deze seizoensafsluitende wedstrijd een mooie te maken.

Omdat Heleen niet fit is, kan Annet alle sets aan de bak als spelverdeler. Opdracht van Marianne: eis je rol op! En zo gaat de wedstrijd van start. Twee teams die aan elkaar gewaagd zijn, leveren een mooie wedstrijd op. Ronald Jan, die namens het bestuur komt supporteren, ziet een team dat zijn beste volleybal laat zien. De pass komt goed, de set-ups mooi verdeeld en verrassende aanvallen en blocks. De tegenpartij vindt bij ons regelmatig de verre hoek, maar daar schakelen we aardig op bij. Gekke ballen worden gered en ook wij vinden bij de tegenstander het middengat. Er zit energie in! Het lijkt erop dat we op de zaterdagochtend beter presteren dan op de vrijdag- of woensdagavond laat…

De eerste set was meteen spannend. Het ging lang gelijk op, maar uiteindelijk trokken wij aan het langste eind! We wonnen met 25 tegen 23 punten. De andere drie sets waren net zo spannend, maar eindigden helaas niet in ons voordeel… (25-19, 28-26 en 25-22). Lag het dan toch aan de eitjes? Maar niet getreurd, op deze wedstrijd kunnen we trots zijn, want we hebben mooi volleybal laten zien. Een fijne positieve afsluiting van het wedstrijdseizoen en van de ‘volleybal-carrière’ van Annet.

Annet mag dan wel stoppen, de rest van het team wil eigenlijk geen afscheid nemen van onze aanvoerder, sterspeler en vaste waarde. Annet is inzetbaar op elke positie. Annet gaat voor elke bal. En Annet houdt altijd de moed erin. “Kom op, we kunnen het!” roept zij als de ballen even weer niet gaan zoals we beogen. We willen liever geen afscheid nemen, maar respecteren haar beslissing natuurlijk wel. En daarom verrassen we Annet na de wedstrijd met bloemen en een teamtaart! We gaan je missen Annet, gelukkig is het seizoen nog niet voorbij!

Voor de fotoreportage van deze laatste wedstrijd: kijk hier!

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!