Loading color scheme

Een intensieve wedstrijd met een nog intensievere vijfde set

5 april 2019 - Ongeveer een jaar geleden bedachten we, met een groot deel van het team: hé, laten we het eens gaan proberen in de competitie. En voor we het door hadden, was daar alweer de laatste thuisavond!

Voor wie het niet heeft meegekregen: we hebben tot nu toe dit seizoen welgeteld 1 keer gewonnen (met 4-0, dat dan weer wel), 8 keer met 4-0 verloren, 8 keer met 3-1 verloren en 3 keer met 3-2 verloren. Een van de wedstrijden die de meeste van ons nog goed kunnen herinneren is die uit tegen de tegenstander van vanavond: NVC. We speelden toen, in december, met maar 6 speelsters en zonder coach 3-2 tegen dit, toch wel, sterke team. Dus, met 8 spelers en invallend coach André (maar zonder onze fanfare) moesten hier toch best wel wat punten te halen zijn vandaag!

De wedstrijd begon even wankel, door de sterke service van de tegenstander. Maar al snel trokken we bij en bleek dat we best wel aardig mee konden in hun tempo en speelstijl. Het was wel volle bak aan het werk, want de rally's duurden lang en er werd aan beide kanten veel van de grond gehaald. Toch wilde het in die eerste set net niet helemaal lukken.

Dan maar in de tweede set; door een sterke service van onze kant stonden we al snel aardig wat punten voor. Wederom lange rally's, maar ook met wat meer harde aanvallen van de tegenstander. Net als in de eerste set bleek dat tot de 25 dan toch best nog wel ver is. Als sets nog tot 15 zouden gaan, hadden we deze gewonnen ;)

Hetzelfde verhaal gold voor de derde set. Als we onze vorige eindstand wilden evenaren, moest het nu gebeuren. En hoewel we weer prima volleybal lieten zien, wilde het niet lukken om de set te pakken.

Dan maar de vierde set, voor de eer. We wisten: ongeveer halverwege leggen we de wedstrijd even stil voor Els. Maar, zo had scheids Loes ons duidelijk verteld: we maken éérst de rally af. We hadden gedurende de wedstrijd al heel wat lange rally’s gespeeld, dus toen de publiekswissel van Els kwam hadden we geluk dat we even ‘snel’ konden scoren in een van de hoeken. Na het mooie applaus gingen we weer terug naar onze eigen wedstrijd. De hal werd ondertussen steeds leger, omdat door onze lange rally's de wedstrijd ook lekker lang duurde. En hoewel we het echt geprobeerd hebben, wilde het ook nu weer niet lukken. Stel dat sets tot de 30 zouden gaan, dan hadden we misschien toch wel weer een kans gehad. Maar helaas, het is toch echt 25. Dus met 100 punten voor de tegenstander en 69 voor ons konden we ons opmaken voor de vijfde set.

En wat voor een! Het was een enorm gezellig afsluiter van ons seizoen, met alle liedjes, drankjes en dansjes. Maar stiekem zijn we ook wel blij dat we gewoon nog een wedstrijd mogen spelen volgende week ;)

Laura

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!