Loading color scheme

Een bijzondere wedstrijd

31 maart 2019 - Een paar dagen geleden hebben we een uit-wedstrijd gespeeld als nooit tevoren, lees, huiver en geniet van dit onwerkelijke verslag.

Het mooie van deze wedstrijd was dat iedereen mee gespeeld heeft, zelfs Anne Ransdorp die al sinds het begin van het seizoen met een flinke blessure zit. Het vreemde van deze wedstrijd was dat Willem de regels niet helemaal leek te begrijpen, onze coach kon ons daardoor niet overal helpen. Het fijne van deze wedstrijd was dat daar Daniëlle opstond om de leiding te pakken en ons de hele wedstrijd door begeleid heeft.

De eerste set. Er ontstond meteen al verdeeldheid in de groep en de onderlinge communicatie was ook niet bepaald vlekkeloos. Het leek erop dat sommigen het gewoon niet wílden begrijpen. Hoewel er flink gebouwd werd aan de samenwerking, waren de onderlinge verschillen van inzicht toch te groot. Helaas een vruchteloze set, waar we bij wijze van spreken zelfs minpunten hadden verdiend.

De tweede set. Daar was Daniëlle om ons toe te spreken. Streng doch rechtvaardig liet ze ons weten dat we het niet goed gedaan hadden en ze stelde ons voor een keuze. Gingen we deze set “snel snel snel” inzetten en in een razend tempo punten proberen te scoren, of gingen we wat meer de tijd pakken en ons spel beter verzorgen met kans op minder fouten. Die tweede keuze werd het en het wierp zijn vruchten af! In het begin leek alles nog een grote puzzel en onder druk van de tegenstander werd er hier en daar een foutje gemaakt. En hoewel er nog steeds wat verdeeldheid heerste, hebben we deze set gelukkig een paar punten mogen pakken.

De derde set. Deze zouden we nu toch écht als groep moeten spelen. Maar op de een of andere manier leek het wel alsof we elkáár afmaakten in plaats van de tegenstander. Niet iedereen was helemaal wakker en ook Willem had nog steeds niet in de gaten wat er moest gebeuren. Ik vind het moeilijk om te zeggen, maar soms kreeg ik het gevoel dat hij het spel bewust aan het saboteren was. En het leek er zelfs op dat hij af en toe hulp kreeg van Anne Vaartjes! Het vertrouwen in de elkaar verdween als sneeuw voor de zon tijdens deze set. Wat een dramatische wending van de wedstrijd. We leken in een impasse terecht te komen en even leek Daniëlle van haar stuk gebracht. Met behulp van het spelinzicht van Laura, probeerde ze het tij nog te keren ten goede van de groep. Al het vertrouwen werd ingezet op Mandy, maar helaas mocht het niet baten. Zonder punten te verdienen dropen we wederom af.

De vierde set. Ik schaam me kapot. Het was duidelijk te zien dat iedereen ging voor zijn eigen gewin. Wat was er gebeurd met het altijd hechte groepje van Dames 4?!? Sommigen van ons scoorden totaal geen punten, anderen gelukkig wel een paar. Er werd niet meer gecommuniceerd. Een enkeling kreeg de smaak te pakken en scoorde wat meer punten. Uiteindelijk werd daar de vinger op de zere plek gelegd door Veerle en Laura. Ze hadden beide goed gezien dat iemand de boel flink zat te verstieren! Of het nou komt omdat ze goede vriendinnen van elkaar zijn en veel van elkaar weten, of dat het puur geluk was. Met zachte hand wist Laura onze saboteur Anne Vaartjes aan te spreken en heeft wat ons betreft de wedstrijd gewonnen!

Lang verhaal kort: we hebben een ontzettend leuk, leerzaam en gezellig teamuitje gehad. “Wie is de mol, VC Houten dames 4 editie” was geslaagd!!! Anne V, bedankt dat jij de mol wilde zijn, Daniëlle, bedankt voor het organiseren en leiden van het spel en Willem, bedankt voor je doorzettingsvermogen 😊

Cindy

 set 1 - groep 1

 set 1 - groep 2

 set 1 - groep 3 

 set 2 - groep 1

 set 2 - groep 2

 set 3 - groepsfoto

 de spelleider

 

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!