Loading color scheme

Woorden van een trotse coach

30 maart 2019 - Nu alle toernooien gespeeld zijn tijd voor een terugblik. Het seizoen ‘18/‘19 begon voor DR als een nieuw team wat betekende bouwen aan vertrouwen in elkaar, wennen aan elkaar en voor sommige wennen aan een lager net.Tel daarbij op dat er uiteindelijk 7 dames over waren voor het seizoen, blessures en af en toe vakantie waardoor er soms met succes een beroep gedaan moest worden op dames uit de mix. Superlief en dat ging goed maar niet bevordelijk voor het team.

Gedurende het seizoen kwam daar de stijgende lijn onder bezielende leiding van Karin die bleef hameren op hoge ballen, positiespel etc, etc… Daarbij ontstond ook nog de 3xR, rust, roepen en routine. Na ieder toernooi was er weer op de daarop volgende training de terugkoppeling aan Karin over wat goed ging en waar verbeterpunten lagen.

Tja, dan het laatste toernooi wat eindigde zoals het seizoen begon waardoor er 5 dames op weg gingen naar Woerden. Er was maandag nog getraind op spelen met 5 en het zou een pittig toernooi worden. Daarbij moesten de dames deze keer 3x tegen teams die hoger stonden in de poule dus alle hens aan dek.

De eerste partij was tegen de nummer 4 en wat maakten de dames het de tegenstander moeilijk. Echt fantastisch dat ze hier bijna punten haalden maar het lukte net niet. Mogelijk dat dit kwam omdat de tegenstander pas laat door had dat maar tegen 5 dames speelden.

Het gaf echter wel weer wat er mogelijk was dus vol goed moed naar volgende wedstrijd, de nr.1. Hier ging het nog beter! Een aantal keer op voorsprong maar Lunetten pakte de 1e set door een klein dipje van de dames. Peptalk bij de helft wissel, doorgaan met hoe het gaat want jullie doen het supergoed!
Goede service, blok op midden, freebal, bewegen, geslagen ballen zowel op mid als op buiten en.... gelijk!! Een punt binnen tegen de nummer 1.

Bakkie in de kantine want rust was wel verdiend. Lang verhaal kort, de dames gingen in partij 3 en 4 op dezelfde voet verder.
Ik kan verklappen dat de coach met de minuut trotser werd op zijn meiden. Alle sets waren close en in beide partijen werd een set gewonnen en een set verloren. Toen er ook nog eens een 3 meter aanval voorbij kwam en de dames elkaar tot grote hoogte stuwden, kon het toernooi niet meer stuk.

Al met met al 5 punten die absoluut veel meer verdienden. Van scheidsrechters, tellers en tegenstander meermaals complimenten gekregen over het spel en inzet, dus de bitterballen waren verdiend. Helaas geen volleybal of promotie maar wel een mooie terugblik op het seizoen. Ik kijk terug op een seizoen waar te zien was wat jullie kunnen en hoe leuk het spelletje is en hoop dat jullie volgend seizoen samen doorgaan.

Een trotse coach

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!