Loading color scheme

D2 maakt ‘gewoon’ alle verwachtingen waar!

16 februari 2019 - De sneeuwklokjes staan te bloeien, de zon wordt weer warmer, het voorjaar nadert. Dus de volleybalcompetitie begint aan de laatste fase. Tijd voor een update over de resultaten en ontwikkelingen bij D2.

Laten we bij het begin beginnen. Ik deel met jullie een stukje tekst uit ons teamgesprek van 24 september 2018 waarin we de doelstelling voor dit seizoen bespraken:

Samenvatting: Teamplezier is belangrijk. Mooiste zou zijn om in het linker rijtje uit te komen. Belangrijker dan het linker rijtje is dat we er i.i.g. uit halen wat er in zit. Eerste wedstrijden zullen lastig zijn vanwege te weinig spelers. Spelers lenen en hopelijk in het begin al wat punten pakken. Hard werken en plezier maken dus.

Verwachtingen? Hoge lat? Druk? Niets van dit alles!

1. Teamplezier? Check! Geen wedstrijd zonder plezier; als het niet tijdens de wedstrijd is, dan zeker er na!
2. We staan in het linker rijtje(stevig op de vierde plaats).
3. We halen er uit wat er in zit. Gelukkig hebben we niet gedefinieerd wat ‘er’ is, maar ik ga er van uit dat hiermee iedere individuele speelster wordt bedoeld. Nou, qua flexibiliteit, doorzettingsvermogen en oplossend vermogen staan wij dit seizoen ons ‘mannetje’. Sommigen van ons staan ziek, heel of half geblesseerd en/of op een ‘vreemde’ positie de sterren van de hemel te spelen.
4. De eerste wedstrijden waren inderdaad lastig wegens te weinig speelsters maar daar raakten we zo mee vertrouwd en de resultaten waren zo hoopvol dat we daar mee door zijn gegaan. Door blessures, ziekte en vakantie hebben we nog geen twee wedstrijden met hetzelfde team gespeeld. Inmiddels (na 15 wedstrijden) hebben er al 7 speelsters uit de verschillende teams ingevallen, in totaal in 23 invalbeurten! Mooie gelegenheid om onze invallers Marianne, Mandy, Karen, Karin, Wilma, Hanneke en Marleen te bedanken voor hun bijdrage!
5. Het pakken van punten gaat boven verwachting. Niet alleen bij de start van het seizoen maar ook daarna zijn we gestaag doorgegaan met punten pakken. Tussenstand na de wedstrijd van vandaag: 15 wedstrijden gespeeld en 41 punten. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we na afloop van een wedstrijd, met ons fantasieteam aan de borrel, regelmatig verbaasd doch tevreden zijn dat er weer mooie punten zijn binnengehaald. Ik vermoed dat de coaches die we dit seizoen hebben (naast vaste coach Marijke hebben ook Wouter en Dennis ons in de wedstrijden bijgestaan) soms net niet van de bank rollen als er weer op een mirakelse wijze een set is binnengehaald...
6. De laatste opmerking ‘hard werken en plezier maken dus’ klinkt bijna als een commando maar pakt dit seizoen uit als een mantra. Met wie we ook in het veld staan: hard werken en plezier maken. Hoe snel we soms een eerste set verliezen: hard werken en plezier maken. Hoe spannend de sets soms zijn: hard werken en plezier maken. Hoe koud de douches om half 12 ook zijn: hard werken en plezier maken.

Als we de balans opmaken kan ik alleen maar zeggen dat dames 2 dit seizoen uitblinkt in flexibiliteit en creativiteit. Met de dames die er zijn (elke wedstrijd een nieuw team, dat houdt een mens gewoon scherp!) maken we er het beste van. We zijn dit seizoen een team dat soepel omgaat met de omstandigheden, de eigen doelstelling méér dan waarmaakt, op geen enkele manier in gewoontes of vaste patronen terecht komt, elke wedstrijd blij is dat er genoeg speelsters zijn en (meestal) plezier heeft in het spelletje.

Vandaag: VV Utrecht D12 – VC Houten D2: 0-4.

Els

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!