Loading color scheme

D2 tegen Majella D5

8 februari 2019 - Inmiddels zijn van de 10 negerinnetjes (mag dit nog geschreven worden, of volgt nu enige censuur?) aan het begin van het seizoen, nog 7 D2-speelsters (inclusief libero) inzetbaar vandaag. Gelukkig konden we op Karen rekenen die, indien nodig, zou worden ingezet. Met dank!

Met Mirjam als enige echte mid, werd de andere midpositie eerlijk verdeeld over Gerdien en Helene. En om niet te vermoeid aan het net te verschijnen, zorgde Karin voor de verdedigende taken achterin als libero. Majella had 11 speelsters meegenomen, maar de cohesie werd in de eerste set node gemist en daarmee ontstond meermaals verwarring over wie de bal moest nemen. Tel daarbij op een lange servicebeurt van Bianca, waarbij de bal dan weer lang dan weer zeer kort over het net viel, en de eerste set was in de pocket: 25-11.

De tweede set liep ineens heeeeel anders. Majella had hun lek boven water gekregen en bracht alle ballen terug. Ondanks de mooie passes van Helene en de punten op het mid gescoord door Gerdien eindigde de set in 19-25.

Oké, we waren wakker! Op naar de derde set en de 3-1 winst. Mmmm, liep toch even iets anders. Majella bleef goed serveren, aanvallen en verdedigen. Zelfs Els haar gewoonlijk goed scorende 2eballen in het middengat werden verdedigd. Wij wisten niet hun zwakkere kanten te benutten en hups... nogmaals 19-25 op het scorebord.

Dan gaan we voor de 5-setter! Eerst de 4eset binnenhalen. Ondanks de goede aanwijzingen van Marijke, onze inzet en de aanmoedigingen langs de kant van Linda, Marijke en Karen mocht het niet zo zijn. Score: 19-25. Eindscore: 82 om 86. Desondanks…. met een gehandicapt team waarbij we gehinderd werden door pijnlijke: rug, schouder, achilles, duim, scheenbeen en voeten werden er mooie punten gescoord en goede ballen verdedigd. En met al meer punten dan vorig seizoen (29 toen, 36 nu) en een vierde plek in de rangschikking hebben we een prima seizoen.

En als de blessures dan ook nog gaan verdwijnen... komen er meer leuke wedstrijden aan die wij winnend gaan afsluiten.

Karin

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!