Loading color scheme

Kerstwedstrijd in een lege hal.

Heren 2 mocht op vrijdag 21 december naar Galgenwaard voor een wedstrijd tegen Boni.
We hebben al eerder een uitwedstrijd tegen Boni gespeeld, die hebben we verloren. Al eerder uit? Ja wij mogen tegen sommige teams drie wedstrijden spelen.
Boni is dus een geduchte tegenstander gebleken en wij zijn verre van compleet. Wouter en Harald vieren kerst met familie en Tom is nog steeds geblesseerd aan zijn knieën.
Martin heeft een week eerder een verrekking of scheurtje in zijn hamstring opgelopen en hij denkt niet de hele wedstrijd te kunnen spelen.

De wedstrijd die voor de onze wordt gespeeld is mooi op tijd klaar en we kunnen aan onze warming up beginnen. Dat loopt voor Martin niet zo goed af.
Hij krijgt al snel weer problemen met zijn hamstring en besluit, heel verstandig, om toch maar niet te spelen. We moeten aan de wedstrijd beginnen zonder wisselspelers en met Fred als spelverdeler.
We staan dus voor een aardige uitdaging. Na wat aanwijzingen van Tom, die als coach optreed gaan we van start. Het wil bij ons nog niet direct "lekker lopen", we hebben geen grip op de service van Boni en onze aanval wil, mede daardoor, ook nog niet echt op gang komen. We kijken al snel tegen een achterstand aan. We weten dat op het laatst toch wel weer wat in te lopen maar de set gaat naar Boni (25-22).

De tweede set begint vergelijkbaar net de eerste, moeite met de service van Boni waardoor we zelf niet goed aan aanvallen toekomen. Weer komen we achter te staan maar deze keer weten wij door een paar goede service-series, het spel van Boni te ontregelen en kunnen we de achterstand om buigen naar een voorsprong. Die voorsprong geven we niet meer weg en we winnen deze set(21-25).

In de derde set lopen we opnieuw door goede services van Boni en nogal fouten van onze kant tegen een forse achterstand aan. We moeten weer aan een inhaalrace beginnen, dat lukt ons ook in deze set maar het is te laat. Het kwaad is al geschied en de set gaat naar Boni (25-20).

We steken de koppen bij elkaar, coach Tom en zijn assistent tegen wil en dank Martin, leggen ons nog eens uit waar het mis ging. Te weinig vechtlust, onnauwkeurig spel en een te hoge foutlast.
Nou daar gaan we dan eens wat aan doen. Als we de vierde set starten, zijn we er weer helemaal klaar voor. Om ons heen begint het steeds stiller te worden, andere wedstrijden zijn klaar en de velden worden opgeruimd. Met die stilte kunnen wij beter omgaan dan Boni. We leggen de servicedruk zo hoog dat de passing aan de andere kant van het net het laat afweten. De aanval van Boni vertoont wat haarscheurtjes en die van ons loopt als een trein. We vechten als leeuwen, we houden de ene na de andere bal van de grond, we hebben onze pass op orde. De set gaat redelijk gelijk op tot een punt of 15-16. Dan voeren we druk nog iets verder op en halen de set binnen. (19-25).

Het is 2-2, het is 23:23 uur en de zaalwacht, die al even nerveus heen en weer liep te drentelen, geeft ons nog een kwartier respijt.
We moeten dus snel met de vijfde set starten. Het begin gaat weer gelijk op, beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Wij zetten het goede spel van de vierde set voort en weten als eerste de 8 punten te bereiken. We wisselen van kant bij de stand 6-8. Dan lijkt of we eindelijk de weerstand van Boni hebben gebroken, we winnen de vijfde set met 15-11.

Het is 23:38, precies binnen het het extra kwartiertje klaar!

We zijn behoorlijk op de proef gesteld door onze tegenstander. Maar we hebben ze er uiteindelijk onder gekregen. Misschien iet met ruime cijfers, maar we zijn trots op deze overwinning.
We zijn ook apetrots op onze gelegenheids spelverdeler Fred. Heel lang geleden toen hij nog een kleine Freddie was, heeft hij als sperverdeler gespeeld. Hij heeft laten zien dat hij het nog niet is verleerd.
Dank aan Tom en Martin voor het coachen en dan aan de zaalwacht van Galgenwaard voor het kwartier extra.

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!