Loading color scheme

Uit-wedstrijd in De Slinger

15 december 2018 - Zaterdag beleefde Dames 3 een bijzondere wedstrijd. En dat zat hem voornamelijk in de voorbereiding. In Zeist was geen plek, dus speelden we de uit-wedstrijd tegen Cito Dames 3 in Houten. Om precies te zijn: in De Slinger, de thuishaven van Basketbalvereniging De Woodpeckers. Die waren druk bezig op het linker en het rechter veld, het middelste veld was leeg op allerlei snoeren na. Na wat gesoebat schoof de linker wedstrijd op, zodat wij in onze gehuurde unit konden opbouwen. Nou ja opbouwen... We moesten alle benodigdheden van her en der bij elkaar scharrelen. De scheidsrechtersstoel bleek op de vliering te liggen, die hebben we daar maar gelaten. Toen de antennes met sporttape waren vastgezet, konden we met inlopen beginnen. De 'thuisploeg' was inmiddels ook binnen.

O ja, eerst nog even een nieuwe teamfoto gemaakt, want tadaa... voor het eerst dit seizoen zijn we compleet!! Hoera voor Marleen die na een behoorlijke blessure weer mee kan doen!

De dames aan de andere kant staan ergens in het midden van de ranglijst, wij een-na-laatste. De prognose is 3-2, dus de verwachtingen voor ons behoorlijk ambitieus ;). De eerste set begint goed. We staan na een paar ballen al voor en die voorsprong hebben we niet meer weggegeven. Al was het wel hard werken, kwam de pass niet altijd aan en mepte de tegenstander de bal bij tijd en wijle met veel kracht bij ons in de hoeken. De eerste set gewonnen dus, 19-25.

In de tweede set hebben we het even niet. We staan snel achter en kunnen de dames aan de overkant niet bijbenen. Zo ook de derde set. Invallend coach Gert Jan wisselt op posities en vraagt op tactische momenten een time-out aan, maar helaas. Beide sets gaan naar de thuisploeg, met een identieke eindstand van 25-14.

Nu moet het gebeuren. Inmiddels zit er publiek(jes) op de bank en staat hulp-pietje Daniël bij het scorebord. De scheidsrechter is nog niet van de tafel gevallen en de antennes staan nog fier rechtop. Geen redenen om het hoofd te laten hangen. En al gauw is de ommekeer een feit! Met services in het achterveld, mooie rally's, ravissante reddingen, 1-2-3-ballen uit het boekje en mooie blocks aan het net. Het was genoeg voor de 2-2! De set eindigt in 17-25.

Op naar de vijfde set. Gert Jan gooit de opstelling weer een beetje door elkaar, verrassing voor zowel de tegenstander als voor ons. Maar het werkt! We staan als snel voor en wisselen bij de stand van 4-8 van kant. We geven de voorsprong niet meer uit handen en winnen de set met 8-15. En daarmee de wedstrijd met 2-3! Lekker om weer eens een wedstrijd te winnen en fijn om weer compleet te zijn! Dat belooft veel goeds voor het nieuwe jaar.

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!