Loading color scheme

Op zoek naar… het aanvalsplan

3 november 2018 – De zaterdagwedstrijd van Dames 3 is dit keer in Oudewater, bij Jupiter. We zijn vandaag met z’n achten, ondanks de blessure van Marleen, want Hanneke doet voor het eerst mee! Fijn dat we versterking op het midden hebben.

De zes dames aan de overkant (geen wissels) zijn voortvarend aan slag, al belandt de service nogal eens in het net. Makkelijke puntjes voor ons. En die hadden we wel nodig, want het duurde even voordat we een beetje draaiden. En toen… sloeg het noodlot toe en lag Jeanet met pijn en een verdraaide knie op de vloer. Einde wedstrijd voor haar :(.

Het ging in die eerste set niet meer gebeuren. (25-16) De tweede set een tweede kans. Het liep beter en zodra de pass goed was, konden we ook een mooie aanval maken. De tegenpartij zat goed in de verdediging, dus het kwam aan op de hoeken achterin. En de blokdreiging. En de aanvalsdekking. En de service hard achterin. En… We verloren met 25-21.

De derde set vergeten we weer (25-12). Nog één kansje in de vierde set, om toch nog een puntje te pakken. Het devies van Marianne is: geloof erin en blijf alert. Maar het mocht niet meer baten (25-15).

De after-partyin de kantine werd een theekransje met één kopje koffie en een goed gesprek. De treurigheid hebben we omgezet in een aanvalsplan met drie uitgangspunten:

1. Ken je plek
2. Roep de bal
3. Time je block

Er is werk aan de winkel.

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!