Loading color scheme

Tijgerbalsem (kort en krachtig)

26 oktober 2018 - Na 2 maanden bij SV Houten (ben erg snel van begrip) viel mij op dat Wilbert wel erg hard de ballen in het veld kan slaan. Na ze tig keer verdedigt te hebben met als gevolg een wekelijks bezoek aan de FYSIO dacht ik... dat wil ik ook!

Vanaf dat moment ben ik Wilbert gaan observeren.
· Bij iedere aanval, loopt hij ca 4m1 af vanaf het net,
· hij maakt 3 aanvals-passen,
· hij springt,
· haalt zijn arm naar achteren,
· en haalt dan de trekker over, bam !!!!!!!!!!!!!!!!

Euuuu, dit alles doe ik ook maar waarom slaan de aanvals-ballen van Wilbert in als een kanonskogel en is dat bij mij net iets anders. (soms ben ik al blij als de bal überhaupt de grond raakt) Het bleef voor mij de grote vraag en daar het niet in de aanvalsbeweging zat ben ik verder gaan zoeken, alles passeerde de revue (kracht, lengte, talent, inzicht) maar ik kwam er maar niet achter.

Maar opeens viel mij 1 ding op. Iedere wedstrijd als wij ons warmlopen, zit Wilbert zich heel geheimzinnig met een geheim goedje in te smeren, het goedje komt uit een klein bruin potje en het heeft gouden deksel. Wat het is geen idee want zo snel als hij het potje pakt zo snel is het verdwenen. Na lang googlen / zoeken was ik erachter (gelukkig op onze wedstrijddag). Wilbert smeert zijn arm in met “tijgerbalsem”. Dit wetende heb ik snel een potje “tijgerbalsem” gekocht en op naar de wedstrijd.

Tovo H3 – SV houten H1. 

In Lunetten aangekomen heb ik eerst alle bekenden van TOVO een handje geschut (ben immers ca 22 jaar lid van deze club) en heb ik uitgelegd waarom Dennis en Berend er niet waren. (gewoon gezegd dat ze de strijd tegen hun oude gabbers niet aandurfden, sorry mannen). 

Daarna ben ik sneaky weggelopen en ik pakte mijn potje tijgerbalsem. In de kleedkamer aangekomen, galmende het volgende liedje van “Dreetje Hazes” uit de speakers: “Wie kan mij vertellen wat ik gisteren heb gedaan“.

Ik hoop dat onze scheidsrechter zich dat morgen zich ook afvraagt…… (Dennis respect dat jij hier een hele avond naar kan luisteren, ha, ha, ha) Ik smeerde mijn gehele slag-arm in en dacht ach ik doe ook maar gelijk mijn onderrug / linkerarm / nek / kuit en knieën. Dam...... het inslaan begint al bijna, snel een plasje doen en op naar de zaal. Het snelle plasje ging wel maar ik had beter eerst mijn handen kunnen/moeten wassen want zonder verder in detail te gaan, kolere er begon wat te branden. 

In de zaal aangekomen ging het inslaan fantastisch! (zou het echt helpen). De eerste set stond ik samen met Wilbert/ Gert/ Jacco/ Bart en Floris in de basis. We begonnen goed aan de wedstrijd, de pass lag goed en de aanvallen werden keurig afgerond. Daarbij zette Gert. Bart, en Floris met een goede service de libero van TOVO onder druk. Hij had daar zichtbaar moeite mee, heerlijk was dat! Persoonlijk ging mijn aanval best goed, ik scoorde mijn punten maar waar bleef de “EXTREME” tijgerbalsem power????? TOVO had het zeker lastig maar gedurende de set werd TOVO steeds beter. De Buiten-Aanvaller kwam steeds vaker goed door (speelt hij volgend jaar nog in H3 of was dit ook een invaller) en daarbij verdedigde ze ook nog erg goed. Uiteindelijk won TOVO de eerste set terecht met 25-23.

Voordat de 2e set begon gaf Bram ons enkele tips, wees scherp, toon lef en maak er wat moois van! Nou dat deden we en het werd een echte wedstrijd. Wij waren iets beter maar TOVO deed op werklust goed mee. Wat een beetje opviel was dat de scheidsrechter gedurende de set wel wat veel foutjes van TOVO miste. Je moet dan denken aan het niet zien van duidelijke netfouten en het wegwuiven van doortikballen (boven het net) van de achterspelers. Maar goed we konden het hebben en knokte lekker door. In de tussentijd begon bij mij de tijgerbalsem goed te werken, alle plekken die ik ingesmeerd had begonnen te branden, ik stond gewoon in fik dat was toch niet de bedoeling? Waarschijnlijk wel want mijn aanvallen gingen steeds harder en ik sloeg de standaard 52 ballen daar waar ik ze nog nooit geslagen had. Het was zelfs zo dat ik op 20-20 een bal zo hard op de lijn sloeg dat iedereen in extase was. BAM 21-20 …... euuu …. wat doet de scheidsrechter nu, geef die de bal uit???? Dam...20-21.... koppie op en knokken voor de gelijkmaker. TOVO aan service, strakke service, Bart gaf een perfecte pass, Gert vervolgde de rally met een fantastische Set-UP (op 12), Floris kwam aanvliegen, haalde zijn arm goed naar achteren en sloeg de bal vol power op een TOVO verdediger, …... de TOVO blokkering schrok hier zo van dat ze een dikke “netfout”maakte (het leek wel een hangmat) dus punt voor VC Houten. TOVO had zich al bij de 21-21 neergelegd rolde de bal naar onze zijde maar de scheidsrechter besloot anders ….GEEN NETFOUT dus punt voor TOVO! (20-22) We bleven knokken en deden het best goed maar tegen TOVO en de scheidrechter spelen maakt eea wel een stuk lastiger. Deze set werd dan ook weer nipt en onterecht met 23-25 verloren.

Omdat ik echt in fik stond ben ik stiekem gaan douchen en vervolgde ik de wedstrijd tijgerbalsemvrij. (achteraf gezien was afkoelen op dat moment zo wie zo een goed idee en had ik een paar spelers van mijn team mee moeten nemen) Toen ik bij het team terug kwam, heerste het gevoel van, we zijn bestolen! Eén foutje van de scheidsrechter oké maar een stuk of 8 in 1 set dat is echt teveel van het goede. Misschien bekijken we het iets te zwart vandaar dat ik de volgende rekenfactor erop loslaat.8 / 2 (ivm het eventuele verkeerd zien van ons ) = 4 overgebleven onterechte punten. Als je dan de setstanden opnieuw berekend zou het mooi 25-21 voor ons geweest zijn.

Bram wees ons erop dat we goed speelden en dat eea gewoon niet mee zat. Jongens recht je rug en ga er vol voor...... nou dat was niet tegen dovenmansoren gezegd want we vlogen de 3e set uit de startblokken! We werkte als team erg hard, Jacco & Gert-Jan verdedigde de ballen uit alle hoeken, ,het blok werd gezet, er werden fantastische 3m, stijgjes, steekjes, 12, 42 en 52 ballen door Mark gegeven en die werden hard ingeslagen, kortom het ging gewoon goed! Wat opviel was dat TOVO het ook goed bleef doen, ook zij werkte hard en zorgden ervoor dat iedere rally goed over het net kwam en hierdoor werd het een echte wedstrijd. Ondanks dat de scheidrechter minimaal 4x zijn best deed om ons niet te laten winnen werd deze set door ons met 25-23 gewonnen. Wat voor mij persoonlijk best lekker was dat ik de ballen echt hard in bleef rossen. (gelukkig ik kan het nog wel en ook nog eens tijgerbalsemvrij )

De vierde set begonnen beide teams niet supergoed, er leek een lichte vermoeidheid op te treden, beide teams en de scheidsrechter maakten fouten. Bij de teams kwam dat omdat ze beiden de eerste 3 sets alles hadden gegeven wat erin zat. Maar waarom de scheidsrechter zo vermoeid was geen idee, moe was die zeker want hij bleef maar gapen (zwaar nachtje gehad zeker). We lieten echt mooie dingen zien maar gedurende de set raakten we wel een beetje de focus kwijt. Daarbij zat het soms ook niet mee, denk dan alleen maar aan het blok van Wilbert, die in was maar uit (?) werd gezien. Hierdoor liepen we een beetje achter de feiten aan en kwamen op een achterstand. Mede door het fanatiek aanmoedigen van dames 1 kregen we de scheidsrechter een keertje mee (na een 25 seconden (!!!!) service) en kwamen we stiekem dichterbij tot 18-21. Helaas konden we het net niet afmaken en werd deze set met 22-25 verloren.

Jullie zullen begrijpen dat als ik de rekenfactor over de hele wedstrijd heen haal wij dik hadden gewonnen maar daar doe ik de spelers van TOVO mee tekort want ze hebben echt gestreden voor ieder punt.

We hebben de scheidsrechter netjes bedankt voor het fluiten van deze pot en de tegenstander gefeliciteerd. Bij het feliciteren was het voor ons fijn dat een groot gedeelte van het TOVO-team het met ons eens waren en aangaven dat de scheidsrechter er echt een potje van maakte. De volgende keer hoop ik op een eerlijke strijd want er is gisteren bewezen dat deze 2 teams goed aan elkaar gewaagd zijn en er echt een mooie pot van kunnen maken.

Na de wedstrijd lekker gezellig na geborreld met Dames 1 (die overigens dik met 4-0 gewonnen hadden). Na een biertje of 2 werd het steeds gezelliger en er werden zelfs 2 nieuwe voorzitters gekozen om ze vervolgens binnen een minuut weer af te keuren (sorry). Ook werd er geregeld dat Wilbert “Argentijnse biefstukken” gaat bakken op de house warming party van Gert en Jeanet. (lekker) Daarbij werd ook het verjaardagsfeestje van Gert gepland en er werd berekend dat TOVO D5/H3 - VC HOUTEN D1/H1 = 3-5 geworden was.

Dit moest gevierd worden, dus toen het grootste gedeelte weg was, (ja anders koste het teveel) heeft Shirley, 3 porties bittergarnituur besteld! Voordat jullie denken dat we ons rondom vol hebben gegeten, die drie porties bestonden uit 12 bitterballen en 6 groente (????) hapjes en dat voor 8 man, is best karig kan ik je zeggen. Om het positief af te sluiten er was saus genoeg (7 grote flessen).

Achteraf kom ik tot de conclusie dat het harde slaan niet door de tijgerbalsem komt maar door een goede afstemming tussen de set-upper en de aanvaller! Ik merk dat we als team echt groeiende zijn en de afstemming steeds beter wordt. Heeft eea nog extra tijd nodig? Zeker........ het wennen aan een andere klasse en inpassen van drie spelers kost tijd maar ik ben blij om te zien dat we wekelijks ook al is het met UP en DOWNS stappen maken. Last but not least, Wilbert het is voor het team heerlijk dat je af en toe de ballen enorm hard cq harder dan wie dan ook inslaat!

Mannen op naar de volgende pot......

Alex

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!