Loading color scheme

Loopt Heren 1 naast zijn schoenen?

19 oktober 2018 - Om hier antwoord op te kunnen geven ben ik maar even op Wikipedia gedoken. Wikipedia geeft aan: "Naast zijn schoenen lopen = een te hoge dunk van zichzelf hebben." Hebben wij dat?  

Eens zien, wij zijn super knap, getalenteerd, erg grappig en enorm sociaal

Is dat dan een te hoge dunk van jezelf hebben, nee zeker niet, dat heet zelfkennis. Waarom dat zelfkennis heet zal ik nu proberen toe te lichten. Omdat ik (vaak) nogal lang van stof ben, zal ik alleen 'VC Houten H1 is enorm sociaal' toelichten. VC Houten H1 is enorm sociaal omdat…

Voorbeeld 1:  

Een maandje terug hadden we onze eerste wedstrijd tegen Bourgondie H1. Vooraf gingen we er al vanuit dat we deze wedstrijd zouden winnen dus hadden we onze getalenteerde 'Banketbakker Floris' opdracht gegeven om een prachtige overwinnings-taart te bakken.  Nadat we op fantastische wijze onze wedstrijd tegen Bourgondie H1 met 4-0 gewonnen hadden presenteerde Floris zijn taart. We pakten een mes en deelde de taart in 9 gelijke stukken. Net toen we wilden aanvallen kwam een gedeelte van Dames 1 binnen lopen, zij keken ons vragend (hongerig) aan dus wij twijfelde geen moment en deelden onze stukken in 2-en.   

Voorbeeld 2: 

Wij zijn enorm sociaal omdat wij onze trainer (Marien) vier punten gunden tijdens onze onderlinge wedstrijd. Dit deden wij door op de cruciale momenten bewust beslissende fouten te maken. Uiteraard deden we dat wel zo, dat het net niet opviel. Je moet dan denken aan: lekker tot aan de 19 meedoen en dan bij de “big points” ineens een paar ballen uitslaan, te laten vallen en/of verkeerd te pass-en 
Omdat wij Marien echt een goed weekend gunden besloten wij ook zijn korte service’s  minimaal 10x verkeerd te pass-en om vervolgens naar elkaar te knipogen van “die hadden we makkelijk gehad”. Toen Marien de vierde set eruit werd gehaald, waren we zo sociaal om Majella H2 voor de rest van het seizoen ook op scherp te houden door de vierde set wel overtuigend te pakken. Kortom we zijn goed bezig geweest. Dit werd overigens extra duidelijk toen Marien op de maandagavond (onze trainingsavond) met een glimlach van oor tot oor de zaal in kwam huppelen. Hij had een top weekend gehad en een heerlijke wedstrijd gespeeld.  
VC Houten H1 – Majella H2 : 1-3 (19-25 / 19-25 / 20-25 / 25-21) 

Voorbeeld 3: 

Daar Shot H2 2x in de week traint en zij hebben uitgesproken dat ze promoveren hebben wij besloten om ze tijdens onze onderlinge wedstrijd geen strohalm in weg te leggen. De eerste en vierde set hebben we laten zien dat we best wat kunnen maar uiteindelijk gaven we alle sets aan Shot H2.  
VC Houten H1 – Shot H2 : 0-4 (24-26 / 20-25 / 11-25 / 22-25) 

Beetje balen was wel dat dit Bart zijn debuutwedstrijd was dus Bart: onze excuses en de volgende keer laten we zien dat we echt een leuk potje kunnen volleyballen. Al deze 3 voorbeelden deden het sociale hart van heren 1 goed! 

Nu ik zelf alles goed doorlees vind ik het superknap geschreven en best grappig, kortom Ik loop toch een beetje 'naast mijn schoenen'. 

Alex

PS Doel van dit stukje was eigenlijk Marien te bedanken voor de goede voorbereidingen op onze wedstrijden, dames 1 te bedanken voor het aanmoedigen bij onze wedstrijden en Floris te bedanken dat wij zijn “proeftaart” mochten proeven... IEDEREEN BEDANKT!

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!