Loading color scheme

Wat staat er op de planning vandaag?

13 oktober 2018 - Even kijken, 09:00 uur het voetbalteam coachen van Milan, 12:30 uur de volleybalwedstrijd kijken van Kevin, 15:00 uur zelf spelen tegen VTC Woerden en om 20:00 uur kijken “hoe het echt moet” bij SV Land Taurus H1 – Abiant Lycurgus H1, (overigens is ze dat niet gelukt) kortom een relax dagje (voor mijn doen dan). Na het genieten van mijn kids op naar Woerden. In Woerden aangekomen parkeerde ik de auto, pakte ik mijn tas uit de kofferbak en liep in gedachten (wat zal dames 1 vandaag doen, wat tof dat dames 2 gisteren gewonnen heeft, hoe gaan wij spelen) naar de hal toe. Maar opeens werd ik door grapjas Dennis bruut uit mijn gedachtes gehaald, man wat een toeter heb jij op die auto zitten, ik schrok me echt kapot.

In de kantine aangekomen hadden we een dilemma ”wel” of geen “koffie”. Na kort overleg werd een duidelijke néé (de helft van het team zat al in de kleedkamer) toch nog een “ja doe maar een lekker bakkie want we hebben toch nog genoeg tijd”. We waren heerlijk aan het koffieleuten en de gesprekken vlogen over de tafel. Jullie moeten dan denken aan, ik kom hier al 25 jaar en het ziet er hier nog hetzelfde uit, kijk die lampen, wat zal deze wedstrijd ons brengen, ze hebben de muziek van gisterenavond nog opstaan... hoor ik ineens, krak, bam, boem, zak ik dwars door mijn stoel heen! Oké ik wil wat afvallen maar zo erg is het toch ook weer niet. Nou dit gaat mij zeker helpen met de strijd tegen de overtollige kilo’s.

Nu hadden we ineens haast, dus snel omkleden, de zaal in, warmlopen, inspelen (ging best lekker he, Dennis), inslaan en serveren. Bij het inslaan was al goed te zien dat we er lekker in zaten. De set-ups van Mark en Gert lagen echt goed en de ballen werden door alle mannen (Wilbert – Floris – Dennis – Jacco - Wouter – Berend - Alex) hard in het veld geslagen.

We waren goed opgewarmd en liepen naar onze coach Bram. Bram gaf ons enkele tips en de opstelling aan. We begonnen erg sterk, en zette de libero van VTC Woerden zo onder druk, dat die enorm veel fouten maakte, zelfs zoveel dat wij eraan dachten dat de andere vijf tegenstanders de libero’s waren. We liepen uit, speelden mooi spel maar gedurende de set kwam VTC Woerden toch langzaam dichterbij en hadden zij zelfs het eerste matchpoint (??), na een paar matchpoints voor beiden teams hebben wij deze set met 30-28 puur op wilskracht binnen gehaald.

Klein puntje van aandacht, de laatste bal werd gescoord door Berend! Is dat speciaal, nee zeker niet maar nu wel want Berend was op dat moment middenaanvaller! Man wat heb ik genoten van jouw laatste bal. Mannen deze set was echt een teamprestatie want iedereen heeft deel uitgemaakt van deze set.

De tweede set wonnen wij makkelijker (25-19) maar VTC Woerden ging gedurende deze set weer steeds beter spelen, ze waren niet goed, maar ze knokten voor iedere bal, alles kwam terug, dragend, gooiend, waar kwam dit ineens vandaan. Wij waren echt beter maar op wilskracht kwamen ze een eind. Wilskracht was dat juist niet onze kracht?

Na deze set, waarschuwde Bram ons al, zij worden echt beter, hou de druk en blijf scherp! Nou dat alles ging ons niet best af, wij deden allesbehalve hetgeen wat Bram vroeg. We serveerden in het net, pass-ten richting de domtoren (laat die nu net in Utrecht staan) en soms lieten we de ballen zomaar op de grond vallen.

Om het positief uit te drukken, het was dramatisch. Bram deed er echt alles aan, nam tijdig de time-outs wisselde en wisselde maar ook dat kon het tij niet keren. Ik krijg het bijna niet uit mijn vingers maar we verloren deze set met 12-25. Eerlijk er was er maar 1 die presteerde deze set en dat was Bram. Waarom het bij het team niet werkte geen idee, conclusie was, snel vergeten, en op naar de volgende set!

Duidelijk was ook dat wij de 4e set echt moesten winnen, 5 sets zou echt teveel van het goede zijn...
1-      Omdat wij echt beter waren  
2-      Een vijfde set in SAUNA THIJS VAN DER POL zouden wij niet vol houden. Kolere wat was het er warm. (Het was bij ons duidelijk te zien dat wij bij VC Houten geen dry fit shirts hebben)

Dit alles zette ons op scherp, we schoten deze set uit de blokken, speelden erg goed, VTC Woerden had geen kans en ook deze set werd met 25-14 gewonnen. Yahoo 3-1 winst, super weer vier punten binnen en eerlijk is eerlijk met als doelstelling rechterrijtje doen we het tot nu toe best aardig.

Er komen heus nog vast een paar UP en Downs (inpassen van mensen/ wennen aan een ander niveau kost tijd) maar ik merk echt dat wij als team echt groeiende zijn!  Persoonlijk voel ik dat zeker, de afstemming wordt namelijk steeds beter en inmiddels heb ik het gevoel dat ik er echt bij hoor.

Alex

Tenslotte sluit ik altijd af met een paar positieve woorden:
- Bart en Gert-Jan jullie waren foutloos…
- Berend je bent een echte team-player (door je deze dag voornamelijk alleen pass-end in te laten zetten en Floris 4 sets te gunnen op dia)
- Wouter bedankt!  (heerlijk dat je mee deed)
- Marc, dank dat je mijn vrije zondagochtend ingevuld hebt middels het schrijven van dit stukje 😊
- Alex lekker kort van stof weer

Volgende week mogen we weer tegen Shot en Shot heeft ons hard uit de beker geknald dus we staan op scherp... maar nu lekker genieten van deze punten…

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!