Loading color scheme

De mindset maakt het verschil

5 oktober 2018 - Van onze verslaggever ter plaatse.

Het is gelukt om na de wedstrijd tegen Bevoc een aantal spelers van Dames 3 achter de microfoon te krijgen. Het was een spannende strijd die werd beslist in het voordeel van VC Houten: 3-1 winst! Slechts 6 speelsters had de coach tot haar beschikking, speelsters die ook nog eens zelf bepaalden waar ze wilden staan. Desgevraagd peinst de coach dat ze zich ‘bouncing’ voelde. Van blijdschap, trots en ontlading. “Want ook voor mij als coach was het spannend”, zo gaf ze direct na de wedstrijd te kennen.

De cijfers laten de spanning zien: 25-22, 25-21, 22-25 en 25-23.  De ploegen waren aan elkaar gewaagd. 

“Voor ons geen tijd om te verslappen, we hadden immers geen wissels”, aldus de spelverdeler.  “Na de vette jaren hebben we nu de magere. Vorig jaar vochten we met z’n elven wie het veld in mocht, nu hebben we geen keuze”.  De buiten voegt toe: “Ik heb lekker gespeeld en ben er trots op dat we met z’n zessen hebben gewonnen”.

De andere buiten denkt even na en reflecteert: “Na afloop voelde ik me voldaan. Lekker veel gespeeld, dat is het voordeel van een klein clubje, en ook nog gewonnen!”.  De midden lacht: “De 6 musketiers! Eén voor allen en allen voor één!” De andere midden vat het kernachtig samen: “Volleybal is volleybal en talent is talent. Maar de mindset van het team maakt het verschil”. Dit met dank aan Robert Griffin III.

Met deze mindset gaat VC Houten Dames 3 maandag de teamtraining in!

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!