Loading color scheme

De eerste punten voor DR zijn binnen!

6 oktober 2018 - Afgelopen zaterdag reisden we af naar Vianen voor het eerste toernooi van het seizoen. Met een geheel nieuwe samenstelling en voor Rita en Gerlinde zelfs een toernooi-debuut. Aan de voorbereiding van onze coach Sjon lag het in ieder geval niet. Hij had een uitgebreid schema met de verschillende rotaties van alle posities al voor het toernooi met ons gedeeld. Nu hoefden we het alleen nog maar in praktijk te brengen.

De eerste wedstrijd begonnen we wat onwennig. De tegenstander was al warm gespeeld en wij moesten duidelijk nog op gang komen. De tweede set begon al beter, ondanks een paar mooie aanvallen konden we niet veel tegenstand bieden en verloren we de twee sets. Toch waren er toch wel een aantal spannende momenten en lange rally’s. Met goede moed door naar de volgende wedstrijd.

In de tweede wedstrijd leek er meer in te zitten en we hebben zelfs een aantal keer voor gestaan. De eerste set was spannend. Toch wisten we de voorsprong niet vast te houden en verloren we beide sets. Ondanks het verlies zat er wel verbetering in het samenspel en hebben we ook verdedigend goede dingen laten zien.

Na een pauze met gebak van jarige job Saskia begonnen we aan de derde wedstrijd. Saskia kon helaas zelf niet meespelen in verband met een blessure, maar was mee om ons aan te moedigen. We hopen met haar op snel herstel zodat ze weer mee kan spelen.

De derde wedstrijd begon goed. We liepen gelijk op en dit ging gepaard met een aantal mooie rally’s. Door slim te spelen met een aantal ‘prikballetjes ’ wisten we tijdens het eerste set net het verschil te maken. De eerste punten zijn binnen. YES! Helaas wisten we dit tijdens de tweede set niet vast te houden en verloren we deze set.

Direct na de derde wedstrijd mochten we aantreden voor de laatste wedstrijd van de dag. Zou het dan nu toch gebeuren? Een aantal mooie opslag series zorgden ervoor dat we vanaf het begin al flink wat punten voorsprong hadden opgebouwd. Toch werd het in deze set ook nog best spannend. Ondanks de vermoeidheid bleven we voor elke bal gaan en zo wonnen we de eerste set. Tijdens de tweede helft had de tegenstander geen antwoord op onze opslagbeurten en aanvallen. Zo wonnen we deze set met een ruime voorsprong. Fijn om met dit gevoel weer terug te keren naar Houten! De eerste 6 punten zijn binnen. Op naar het volgende toernooi in November.

Gerlinde

Komende activiteiten
  
:


Een paar woorden over een wedstrijd... een verslag is leuk voor zowel iedereen die erbij was, als degene die er niet bij kon zijn. Een paar tips: Houd het kort, vergeet de setstanden en beschrijf vooral wat leuk/opvallend/gek/... was!